Vad är en Wire Wrapping Tool?

July 21

En trådomslags verktyg är ett specialdesignat verktyg för att göra inslagna anslutningar på en viss typ av kretskort. Wrapped kretskort, som kallas stripboards, ser ut som en plastkortet täckt av små hål. Var och en av dessa hål har plats för en trådanslutning. För att sätta en tråd i ett av hålen, behöver installatören en tråd inslagverktyg. Det finns tre typer av verktyg; elektriska, mekaniska och manuella verktyg. Var och en har vissa fördelar, och det finns situationer där var och en av dem är den föredragna verktyget.

Stripboards var en vanlig metod för att göra elektronisk koppling innan uppfinningen av tryckta kretskort. Sedan dess har deras användning sjunkit kraftigt i de flesta områden. Även om en stripboard har fastare förbindelser än de flesta mönsterkort, är deras kostnad också betydligt högre. Nu, dessa styrelser är oftast bara vanliga i två ställen, prototypmaskiner och telekommunikations.

En elektrisk och mekanisk verktyg verkar mycket lika. De är formade som en liten pistol med ett inlägg förlängning på spetsen. I ett elektriskt verktyg, förvandlar en liten motor inlägget. I den mekaniska trådomslagsverktyg, avtryckaren trycks orsakar en manuell sväng på inlägget. En manuell trådomslagsverktyg är formad som en penna; huvudsak är hela verktyget inlägget på de andra två.

En elektrisk verktyg är den vanligaste stilen för den första tråd installationen. För att kunna använda ett mekaniskt verktyg, trådar användaren tråden genom posten, lägger in den i en speciell sockel och trycker av. Motorn snabbt och tätt omsluter tråden, vilket skapar en säker anslutning. Uttaget sedan pluggas in i ett av hålen på tavlan. Eftersom en elektrisk tråd inslag verktyg är så snabbt, är det i allmänhet används på nya installationer.

Ett mekaniskt verktyg fungerar på nästan samma sätt som en elektrisk tråd inslag verktyg. Den största skillnaden mellan de två är i kraft och hastighet appliceras på wrap. Eftersom den mekaniska verktyg använder handkraft för att skapa wrap, kan en varierande mängd kraft placeras på en anslutning. Å andra sidan, formen och mekanik gör verktyget nästan lika snabbt som den elektriska versionen. Denna typ av verktyg är vanligt när mycket lätta justeringar måste göras snabbt.

Den sista typen av verktyg är helt manuell. Dessa verktyg är formade som metallpennor med en smal inlägg på ena änden. Själva processen med att trä tråden är densamma, men att linda in det, användaren snurrar helt enkelt verktyget. Detta skapar en mindre säker anslutning än andra verktyg och tar längre tid att använda. Den största fördelen med en manuell verktyg är dess precision; i ett komplext system, kan en manuell verktyg träs genom flera lager av trådar för att få tillgång till en viss koppling.