Vad är Augmented Reality Navigation?

July 24

Förstärkt verklighet navigering liknar ett globalt positioneringssystem (GPS), men det är mer inriktad på att öka verkligheten än på att generera en karta. Den stora skillnaden mellan förstärkt verklighet navigation och GPS är hur kartan skapas, eftersom förstärkt verklighet överdrar en karta genom deviceâ € s kamera. Vissa navigering läsa och svara på kameran, medan andra bara överlagra en karta. En fördel med att använda detta system är att det normalt är lättare att utföra navigeringskommandon. En annan fördel är att det är oftast säkrare för förare, eftersom de faktiskt kan se vägen när man tittar på kartan.

För att använda augmented reality navigering, en person använder en enhet med en kamera och matar en adress. Till skillnad från en GPS, som genererar en färgad karta som bara visar en representation av vägen, överlagrar augmented reality en linje eller prickar på en bild för att visa användaren var att gå. Detta innebär att när användaren tittar på enheten, kommer han att se vägen själv med overlay visar honom var att köra.

I detta format är information som kommer in från kameran, och några augmented reality navigering kan läsa och svara på den här informationen. Om detta är möjligt, då programmet kan ha möjlighet att förstå att vägen är blockerad eller att en bil blir mycket nära och kan ändra kurs eller varna föraren. Navigations program som inte kan svara på kameran fortfarande överlagra en kurs, men de normalt inte kan göra mycket mer än så.

Medan augmented reality navigering liknar en GPS på många sätt, har det några fördelar med GPS används. En sådan fördel är att det är lättare att följa instruktionerna. Till skillnad från en GPS, som just ger användarinstruktionerna, kommer augmented reality visa användaren exakt vart man ska vända. Denna fördel upplevs bäst i trångt eller förvirrande körförhållanden, där det kan finnas flera liknande varv som leder till helt olika områden.

Säkerhet är en annan fördel, eftersom förstärkt verklighet navigations användaren inte behöver ta ögonen från vägen. Om användaren känner sig benägen att titta på en GPS, antingen på grund av förvirrande instruktioner eller annan anledning, då måste han blick bort från vägen. Detta kan vara tillräckligt med tid för att orsaka en olycka. Augmented reality använder kameran och visar vad som händer i realtid, så att användaren kommer att se verkliga körförhållanden, även om han ser på enheten.