Vad är Keratosis pilaris Cream?

July 17

Keratosis pilaris kräm är en hudvårdsprodukt avsedd för behandling av keratosis pilaris, en genetisk hudsjukdom som orsakar grov röda knölar ska visas på den övre armar och ben. Denna hudåkomma är mycket vanligt, särskilt bland kvinnor och unga vuxna. Även om det är oftast inte skadligt, kan det vara estetiskt unpleasing och vissa patienter känner sig tveksamma till att visa sina armar eller ben på grund av de distinkta fläckar och grov hud. Keratosis pilaris krämer kan bidra till att jämna huden och jämna ut färgen.

KP, som keratosis pilaris är ibland känd, kännetecknas av överproduktion av keratin. Keratinet byggs upp inuti porerna och förhindrar håren från att utträda när de växer. Resultatet är grov hud. Huden är också vanligt torr och kan bli gulaktigt. Hos vissa patienter, gupp utveckla infektioner och bli inflammerad och smärtsam.

Det finns flera produkter som kan användas för att behandla keratos pilaris, inklusive specialgjorda keratos pilaris grädde, samt generiska hudvårdsprodukter. Läkare rekommenderar generellt börjar med mjukgörande och exfolierande. Alpha hydroxisyror och karbamid kan inkluderas i en keratosis pilaris kräm för att jämna ut huden och ger rik inträngande fukt. Dessa krämer är tillgängliga över disk på många droghandel och folk bör leta efter en produkt som är speciellt utformad för att inte blockera porerna.

Recept keratos pilaris grädde kan dämpa aktiviteten hos immunsystemet med steroider för att bromsa hastigheten för cellomsättning, vilket minskar produktionen av keratin. Detta hjälper till att förhindra keratin byggs upp. Andra mediciner kan uppmuntra de övre hudlagren att vända celler snabbare, vilket innebär att underliggande keratin till ytan av huden. Inledningsvis keratosis pilaris kan verka värre med sådana krämer, men med tiden kommer de gupp börja lösa.

En keratos pilaris kräm kommer inte att bota sjukdomen, eftersom det är genetiskt. Däremot kan regelbunden användning av en kräm minimera uppkomsten av keratosis pilaris. Krämer kan också användas för att stödja kemisk peeling och dermabrasion, rekommenderade behandlingar ibland för att ta bort de övre hudlagren. Dessa behandlingar är dyra att engagera sig för livet, men patienterna kan sträcka tiden mellan behandlingarna med keratos pilaris kräm för att hålla KP under kontroll. En hudläkare kan ge råd och hjälp för en patient som kämpar för att hantera keratosis pilaris och detta kan innefatta förskrivning mediciner för att behandla inflammation, infektion, och grov hud som inte svarar på OTC-läkemedel.

  • Vissa människor har konstant knölar på sina överarmar.
  • Keratos är en ansamling av upp keratin i huden.
  • Återfukt med mjölksyra fungerar bäst för keratosis pilaris.