Vilka är de olika typerna av Fettsugning kirurgi?

October 10

Fettsugning är en form av kosmetisk kirurgi för att ta bort envisa fickor av fett från vissa delar av kroppen. Höfter, lår och magar är populära mål för fettsugning. De olika typerna av fettsugning kirurgi varierar i tekniken och verktyg som används för att bryta upp och ta bort fett. SVULLEN fettsugning är den vanligaste typen av fettsugning kirurgi. Typiska förfaranden inkluderar sug assisterad, servo, laser hjälp, och ultraljud fettsugning.

Under fettsugning operation, är fettcellerna först bryts upp och sedan sugs ut ur kroppen. Alla fettsugning tekniker använder en liten metallröret kallas en kanyl för att bryta upp och ta bort fettet. Det ihåliga röret är införd i fettlagret precis under huden genom små snitt i kroppen. En spruta eller kirurgisk vakuum fäster kanylen att suga och extrahera fettet från kroppen.

SVULLEN fettsugning använder höga mängder av speciellt framtagen vätska för att bryta upp fettet och förbereda det för borttagning. Denna typ av fettsugning blev populär eftersom den endast kräver lokalbedövning. Processen använder en extremt smal kanyl, så att läkaren kan slutföra operationen med färre snitt. SVULLEN fettsugning kirurgi ger mindre blödning och svullnad, vilket generellt innebär snabbare återhämtning.

Kirurger som använder fettsugning metoden sug assisterad (SAL) utför en fram och tillbaka rörelse med kanylen för att lossa riktade fettet. När fettet bryts upp, kan det sugas från kroppen. Skicklighet och precision krävs för att uppnå de önskade resultaten, och denna procedur kan ta 1-4 timmar.

Servoassisterad fettsugning kirurgi (PAL) underlättar och tillbaka processen genom att fästa en motor till kanylen. Den motoriserade förfarande tenderar att vara mer exakt än SAL eftersom rörelsen drivs av el eller gas istället för kirurgen. Denna typ av fettsugning kan gå fortare och anses av vissa vara mindre riskabelt på grund av den minskade tiden under narkos.

Med ultraljud-fettsugning (UAL), använder kirurgen en kanyl som överför energipulser i fettlagret att störa fettceller. Vibrationerna vätskeform fettet för att förbereda det för borttagning. Grund SAL Förfarandet används sedan för att suga den emulgerade fett från kroppen. Läkare använder UAL på tuffare kroppsvävnaden finns på baksidan eller i manliga bröstvävnad.

Laser-fettsugning (LAL) kan förhindra huden från hängande efter fettet har sugs ut. LAL metoden använder en laser för att smälta fettet för borttagning. Under denna procedur, kollagen produktionsökningar som svar på lasern. Den extra kollagen är tänkt att hjälpa huden skärpa bättre runt det nya organet konturer.

  • Fettsugning är kosmetisk kirurgi för att ta bort envisa fickor av fett från vissa delar av kroppen.
  • SVULLEN fettsugning är den vanligaste typen av fettsugning kirurgi.
  • Vissa typer av underkläder kan bäras för att låna ut en snygg utseende till en slapp mage i stället för fettsugning.
  • Så gott som alla kirurgiska ingrepp kommer med potentiella risker och komplikationer.