Vad är en Hot Tub Cover Lift?

October 11

Hot tub omfattar kan vara ganska tung, och när fukt från badtunnan själv börjar att sjunka ner i skummet på insidan av locket, vikten av att täck ökar ännu mer. Sådan vikt kan förhindra att vissa användare från att lyfta bort locket badtunnan, och i andra fall kan skada resultera från vikten av locket faller samtidigt tas bort. För att råda bot på denna situation, kan en badtunna ägare köpa och installera en badtunna täcka hiss, som tar det mesta av bördan av att lyfta bort locket användaren. En badtunna täcka lyft använder en metall arm att utnyttja locket och flytta den med liten ansträngning.

Vissa badtunna täcka lyft modeller har hydrauliska eller gas chocker för att ytterligare underlätta rörligheten för att ta bort locket. Dessa chocker fungerar på liknande sätt kamrarna som används för att hålla upp stammen eller bakre lucka i vissa bilar; de hydrauliska armar hjälpa till att lyfta locket, sedan hålla den på plats tills det är dags att byta ut locket. Badtunnan täcklyft kommer att hålla locket på ett sådant sätt att locket självt kan användas som en sköld från vinden, eftersom locket sitter ovanför läppen av badkaret.

Andra versioner av badtunna täcka lyft använder inte hydrauliska eller gas chocker alls, i stället förlitar sig på hävstång för att lyfta locket. Hissen i sig består av en serie aluminiumstänger som är monterade på utsidan av badtunnan. Staplarna bildar en U-form, och när luckan är stängd, vilar baren tvärs över mitten av locket där locket fälls. För att använda hissen, skulle man vika locket över så hälften av badtunnan är utsatt, och sedan använda badtunna täcka hiss till dra locket resten av vägen utanför badkaret med hjälp av hävstångs av monterade barerna. Locket vilar sedan på baksidan av badkaret, antingen jäms med marken eller något upp från marken.

Variationer på badtunnan hissen inkluderar fällbara metallstänger monterade på baksidan av badkaret som kan bära upp vikten av locket när den skjuts horisontellt utanför badkaret. Denna typ av hiss kräver tillräckligt med utrymme bakom badkaret, dock, och det är inte ett lämpligt val för badkar i trånga eller i varv med begränsat utrymme.

  • En badtunna ägare kan köpa och installera en badtunna täcka hiss, som tar det mesta av bördan av att lyfta bort locket användaren.