Vad betyder "Satisfaction Guaranteed" Mean?

October 13

Det finns i allmänhet en underförstådd förtroende mellan tillverkare och konsumenter att produkterna faktiskt kommer att utföra som annonseras. En livsmedelsprodukt kommer att vara fräsch och smakrik, kommer en reservdel passar ordentligt, eller en leksak kommer att utföra alla stunts demonstreras i en reklamfilm. För att se till att konsumenterna är helt nöjd med ett köp, många återförsäljare och tillverkare använder frasen Nöjdhetsgaranti. Denna enkla slogan är tänkt att försäkra konsumenterna om att produkten eller tjänsten kommer att uppfylla deras behov, annars butiken eller tillverkaren kommer att ersätta det, fixa det eller återbetala kundens pengar.

Tillfredsställelsen fras garanterade används ofta som en reklamslogan mer än ett juridiskt bindande avtal. Innebörden är att produkten eller tjänsten är så tillförlitliga eller konsekvent kvalitet som tillverkaren eller tjänsteleverantören är villig att stå bakom det. Detta betyder inte nödvändigtvis att produkten eller tjänsten har en helt perfekt prestanda historia, men det betyder att kunden kommer att garanteras någon form av tillfredsställelse även om produkten inte uppfyller hans eller hennes förväntningar.

"Satisfaction Guaranteed" har ibland översatts av en konsument väldigt bokstav, och resultatet är ofta rättsliga åtgärder mot tillverkaren eller tjänsteleverantören. Medan en butikschef eller tillverkare kan se en kontant återbetalning eller en ersättare som en godtagbar form av kundnöjdhet, kan vissa kunder vill ha ytterligare skadestånd eller ersättningar innan de känner sig nöjda. Incidenter med produkten manipulering eller förorening, till exempel ofta inte slutar med en godtagbar ersättning eller kontant återbetalning. Om en defekt produkt orsakar skada på en kunds kläder eller annan personlig egendom, kan tillverkaren erbjuda att betala för skadorna för att tillfredsställa kunden.

Många detaljhandel och livsmedelsbutiker erbjuder sin egen version av Nöjdhetsgaranti. Om en viss produkt inte uppfyller en kund, kan butiken erbjuda en dubbel återbetalning vid retur av den defekta produkten. Om en rival butik erbjuder ett rabatterat pris för samma produkt, kan en butik hedra prisskillnaden genom en återbetalning. Nöjda kunder är viktigt för många företag, så en försäkran som "Nöjdhetsgaranti" är ett sätt att generera återkommande kunder. En konsument kan behöva veta att en återbetalning eller ersättning är tillgänglig innan du gör ett betydande köp eller försöker en produkt för första gången.

  • Många konsumenter kommer inte att köpa en dyr produkt om det inte kommer med en nöjdhetsgaranti.
  • Många livsmedelsbutiker erbjuder en version av Nöjdhetsgaranti.