Vad är en Maroon-bellied Conure?

October 10

Ofta förväxlas med den gröna kinder conuren, är en typ av fågel som är hemma i Sydamerika, bosatt specifikt i Paraguay och Uruguay, men det kan överleva i ett område från sydöstra Brasilien men norra Argentina den rödbruna-bellied Conure. Liksom de flesta andra typer av conures, har rödbrunt-bellied Conure fjädrar som är mestadels grön, men som namnet på fågeln antyder, den har en lapp av rödbrunt på magen. Dessutom har fågeln typiskt en gulgrön bröst-ofta kallad som "fjällig" -med en lapp av brunt över sina öron och en svart näbb. Den rödbrun-buktad conure är en relativt liten fågel i motsats till andra typer av conures, med en längd på ungefär 9-10 inches (23-25 ​​cm).

Även maroon-bellied parakiter var en gång betraktas sällan som husdjur, som deras rykte glada fåglar ökat sin popularitet. De flesta rödbrunt bellied-parakiter kan leva till en ålder av cirka 35, även om de kan användas för avel i åldrarna så unga som tre. När det gäller kost, rödbrunt-bellied parakiter föredrar en god kvalitet fröblandning och en daglig måltid av frukt och grönsaker. Den låga kostnaden för att förvärva en rödbrun bellied conure gör dem till ett attraktivt val för många fågelälskare också.

En av anledningarna till att rödbrun-bellied conure är populärt beror på det faktum att de lätt är utbildade för att prata. Även dessa fåglar kan lära sig tala hundratals olika ord, de kan ibland vara svårt att skilja. Maroon-bellied parakiter uttrycka sig bäst med sina naturliga shrills och skrik. Medan rödbrun-bellied conure är tystare än andra typer av liknande fåglar, kan det fortfarande göra massor av buller, ett faktum som bör övervägas noga om ägaren bor i ett hyreshus, bostadsrätt, eller annan plats där grannar kan utsättas för fågelns ljud.

Slutligen, liksom de flesta andra typer av conures, rödbrunt-bellied parakiter är sociala varelser som älskar att interagera med både deras mänskliga och fågelfamiljer. Om en person överväger att anta eller köpa en rödbrun-bellied conure, bör den personen se till att han eller hon har gott om tid att ägna åt varelsen varje dag. Även parakiter inte kräver enorma mängder grooming, träning, eller annan vård, måste de ha tillräckliga mängder av interaktion. Om fågeln försummas, kan det utveckla vanor som är farliga för fågeln och störande för ägarna.