Vilka är de vanligaste labyrintit Symtom?

October 11

Labyrinthitis är en sjukdom som orsakar inflammation i innerörat, även kallad labyrint av örat. Den kan förekomma i ett öra eller påverka båda öronen samtidigt. Labyrinthitis symtomen är oftast kopplade till en persons jämvikt och hörsel och liknar örat infektion symptom.

Labyrinthitis uppstår oftast på grund av en infektion av något slag. En öroninfektion kan leda till labyrintit, liksom en övre luftvägsinfektion. Allergier eller reaktioner mot vissa läkemedel kan också orsaka tillståndet att inträffa. Det är inte permanent, och alla symptom relaterade till tillståndet bör pågå bara några veckor på sin höjd.

De vanligaste labyrintit symtomen är relaterade till balans. Vertigo, en känsla av rörelse, är ett mycket vanligt symptom på sjukdomen, som är en förlust av balans. Yrsel, eller en allmän känsla av att vara omtöcknad, är en annan vanligt symptom. I vissa fall kan dessa symtom vara så allvarliga att de kan orsaka illamående, magbesvär, och även kräkningar.

Labyrinthitis symptom inkluderar även ofrivilliga rörelser av ögat. Detta kan göra att fokusera ögonen mycket svårt, vilket gör körning, läsning och andra aktiviteter nästan omöjligt. Den kan också leda till illamående och kräkningar.

I vissa fall av labyrintit, kan hörselnedsättning också förekomma. Denna förlust i hörsel är vanligtvis små och oftast förekommer i endast ett öra. Associerat med hörselnedsättning är tinnitus, ett konstant ringande av öronen. Detta följer oftast hörselnedsättning.

De flesta labyrinthitis symtom är tillfälliga och kommer att försvinna inom några veckor. Villkoret går bort på egen hand utan hjälp av medicin, men vissa läkemedel, såsom antihistaminer och lugnande medel, kan bidra till att lindra symtom relaterade till det om de är allvarliga. I sällsynta fall där tillståndet orsakas av en bakterieinfektion, kommer en läkare brukar ordinera antibiotika för att hjälpa till att klara upp villkoret.

Eftersom svindel kan orsakas av flera andra, mer allvarliga tillstånd, kan en läkare utföra andra tester innan diagnosen labyrinthitis. Dessa tester kan omfatta en MR, EEG, och tester hörsel. En datortomografi kan också utföras.

I de flesta fall kan labyrintit symtomen behandlas endast genom att begränsa aktiviteter som orsakar dem att blossa upp. Undvik plötsliga rörelser och förändringar i position. Läsa och annan verksamhet som kräver fina ögonrörelser ska inte heller försökt. Bright lights bör även undvikas när det alls är möjligt.

  • Labyrintit kan leda till illamående och kräkningar.
  • Ett fall av labyrinthitus kan orsaka yrsel och problem med balans och jämvikt.
  • Labyrintit orsakar inflammation i innerörat.
  • En läkare kan utföra EEG eller andra neuroradiologiska tester för att identifiera den underliggande orsaken till yrsel, ett symptom på labyrinthitis.