Vilka är de olika typer av ryggsäckar?

March 9

Alla typer av väskor och toton är användbara för att bära många olika typer av förnödenheter och utrustning. Men ryggsäckar tillåter objekt att bäras direkt på kroppen samtidigt tillåta fri användning av båda händerna. De är inte bara det bästa påse med bergsklättrare, men också elever, föräldrar, dagliga pendlare, resenärer och många andra. Olika typer av ryggsäckar uppfyller olika behov.

Vissa resenärer använder ryggsäckar för att resa upp till en vecka eller ibland längre. Backpacking genom Europa var en gång mycket populär och ryggsäck är det europeiska namnet för en ryggsäck. De typer som lämpar sig för att resa ofta funktionen dolda innerfickor för att säkra viktiga dokument samt pengar eller resecheckar. Yttre fickor med blixtlås lägga praktisk extra förvaring. Mesh påsar finns på vissa ryggsäckar tillåter tillfällig lagring för våta varor och många människor använder dessa påsar som bagage för camping semester eller korta vandringar.

Dagliga pendlare och studenter föredrar ofta den typ av ryggsäckar som bekvämt rymma MP3-spelare och hörlurar samt mobiltelefoner. Plats för extra skor och en lunch eller mellanmål är också ofta önskas av arbetare och studenter. Notebook ryggsäckar är typer som kan lagra anteckningsböcker, läroböcker och pappersarbete lätt, och det finns även andra tillgängliga att bära bärbara eller bärbara datorer och deras tillbehör.

Barnens ryggsäckar är dimensionerade för småbarn till tonåringar att bära och finns ofta tillgängliga i många populära licensierade mönster och trendiga färger. Föräldrar till små barn och spädbarn använder ofta de som kan hålla blöjor och tillbehör när de lämnar sina händer fria att driva en barnvagn eller hålla ett barns hand. Idrottare som t.ex. snowboardåkare, skidåkare och cyklister kan använda ryggsäckar för att hålla snacks och idrotts- utrustar. Vissa har ytterfickor gjorda speciellt för att hålla vattenflaskor.

Messenger väskor är inte riktigt ryggsäckar, även om de är bekväma väskor för dem på språng. Dessa påsar är formaterad som en cykel kurir väska och har en axelrem och en stor rektangulär väska utrymme. De är vanligtvis bärs över kroppen snarare än på ryggen och är ofta vattentäta.

De typer av ryggsäckar som används för backpacking sport från bergsklättrare är ofta mer robusta än andra ryggsäckar. Dessa kan ha ramar på dem för extra stöd. Sovsäckar och annan utrustning kan vanligtvis förknippas ramar på de flesta typer gjorda för bergsklättring.

  • En vandringsryggsäck.
  • Korta vandringar får endast kräva en liten daypack.