Hur kan jag bli av Hot Tub Foam?

October 25

Som en badtunna får mer användning och människor är i och ur vattnet regelbundet, lösta ämnen som inte hör hemma i vattnet börjar orsaka badtunna skum. Schampo, tvål, lotioner och rengöringsmedel från hud, hår och badkläder hamnar alla upp i vattnet, och när nivån av fasta ämnen i vattnet stiger förbi en viss punkt, börjar skum flyta längs vattenytan. Kemikalier finns för att minska mängden skum i ett badkar, men i vissa fall är det enda alternativet för att eliminera skummet rinna badkaret, rengör den och byt vattnet.

Att hålla badkaret rent regelbundet med klor eller brom är en bra början mot trycka badtunna skum. Shock kemikalier kan eliminera bakterier och andra oljor och kemikalier i badkaret. När dessa vanliga rengöringsmetoder inte fungerar, kan en skumdämpare. Denna kemikalie läggs direkt till badvattnet för att minska eller eliminera oljor och upplösta fasta ämnen, men återigen, dess effektivitet beror på hur smutsigt badvattnet har blivit. Om dessa kemikalier inte fungerar, kan det vara dags att tömma badkaret och byt vattnet.

För att förhindra badtunna skum uppstår efter byte av vatten, bör badare duscha innan badkaret. Långt hår ska sättas in i en hästsvans för att förhindra oljor naturligt i håret från att komma in i badkaret. Om möjligt bör badare undvika att använda krämer, tvålar, deodoranter och andra vanliga karossapplikationer innan du går in i badkaret. Alla dessa oljor och kemikalier småningom falla i badtunnan vatten, vilket leder till skummigt uppbyggnad. Rengöringsmedel kvardröj i badkläder kan också leda till skum, vilket spilld drycker, livsmedel eller andra främmande föremål. Badande bör vara noga med att undvika att tappa föremål och vätskor i vattnet när du badar.

Ett sista alternativ för att bli av med badtunna skum är att vända jets på, låt skummet utveckla och skopa skummet ut med handen eller något slags platt verktyg. Denna metod, som skum-dunprodukter, är bara en tillfällig lösning, dock, och skummet är benägna att utveckla igen efter tiden. Om skummet är ett återkommande problem, dränera badkar och rengör den ordentligt och se till att skura väggar och golv i badkaret för att avlägsna oljor som kan ha uppstått där.

  • Dusch alltid innan du använder en badtunna att förhindra badtunna skum uppstår efter byte av vattnet.
  • Att hålla badkaret rent regelbundet med klor eller brom är en bra början mot trycka badtunna skum.