Vad är den fetaste amerikanska staten?

January 8

Enligt en stor studie av Center for Disease Control and Prevention (CDC), är Mississippi den fetaste staten i USA. Studien använde Behavioral Risk Factor Surveillance System databas med kost och motion information av 300.000 vuxna amerikaner från åren 2003 till 2005. Studien visar att över två tredjedelar av Mississippi befolkning är antingen överviktiga eller feta. Övervikt definieras som att ha ett body mass index (BMI) mellan ca 25 och 29,9, medan ett BMI på 30 eller högre anses lida av fetma. En normal BMI anses ofta vara inom 18,5-24,9 utbud med allt under 18 anses undervikt.

Som BMI beräknas med endast en persons längd och vikt mätningar, en del säger att det inte är en exakt indikator på fitness. Inga överväganden ges för muskelmassa väger mer än fett. Idrottare, till exempel, har mer muskler än fett, men kan ändå komma ut med ett högre BMI än någon som faktiskt är något överviktig. Andra säger den fetaste staten studien är kontroversiell eftersom forskning har visat ett klart samband mellan fetma och fattigdomsnivåerna. Fattiga människor har inte samma tillgång till hälsosammare mat och gym medlemskap som rikare människor.

Den fetaste län i fetaste staten är definitivt en av de fattigaste områdena i USA. Jefferson län, i Fayette, Mississippi i deltaregionen har den högsta koncentrationen av överviktiga och feta människor i fetaste staten. Jefferson län, befolkning 7000, har mycket låga medelinkomster och hög arbetslöshet. Den lilla Mississippi staden har en näringscenter och viktminskning klasserna, men många som bor där ser att vara tung som vanligt och inte ohälsosamt.

Många människor tror att historien av slaveri spelar en roll i Jeffersons distinktion som den fetaste länet i Amerika fetaste staten. Slavar arbetat hårt hela dagen i Mississippi Delta på 1850-talet och fanns på låg kvalitet, men rika och fyllning livsmedel såsom kalori-lastat gumbos och cornbreads. Samma typer av tillfreds mat förbli en del av kulturen i den fetaste staten idag. Kex och gravy, och många stekt mat äts regelbundet i Mississippi Delta regionen av fetaste staten. Stekt mat såsom kyckling stekt biff, räkor, havskatt, pekannötter, sötpotatis, och även dill pickles är vanliga biljettpris här.

Även om ursprunget till Mississippi mud pie grälas, är de rika, tätt choklad paj minst uppkallad efter de mörka tjocka leran bankerna längs Mississippifloden. Cirkeln är sålda i fetaste staten. Eftersom studien märkning Mississippi som USA: s fetaste state, statliga parkbyggande och interventions näring program har lanserats i Mississippi.

  • Två tredjedelar av Mississippians är överviktiga eller feta.
  • En individ med ett kroppsmasseindex (BMI) på 30 eller högre anses lida av fetma.
  • Södra stekt mat bidrar till fetma.
  • Livsmedel som är fet bidrar till fetma.
  • Mississippians ofta ägna sig åt stekt pekannötter.