Vad är en undantagen Inkomst?

April 9

Befriad inkomst är några pengar tjänade som inte behöver ha skatter tas ut. Orsakerna till detta varierar mellan olika former av inkomster, men undantaget är tänkt att hjälpa skattebetalarna genom att läggas pengar för dagliga behov. Pengar tjänas från antingen ett jobb eller lager anses skattepliktig inkomst. Men saker som pensionsfonder, kommunala obligationer, gåvor och regeringen förutsatt intäkter är alla fria från att ha skatter tas ut.

En av de vanligaste formerna av fria intäkter kommer från statliga betalningar. Ett undantag från att betala skatt är möjlig på välfärds pengar, arbetstagare ersättning, och veteran fördelar. Troligtvis är dessa inte beskattas eftersom de redan kommer från samma regering som samlar skatter och också eftersom dessa pengar är avsedd att hjälpa dem som behöver läggas ekonomiskt stöd. Ta bort en del genom skatter skulle vara kontraproduktivt.

En annan regeringsrelaterade form av undantagna inkomsten är en kommunal obligations betalning. Ett civilt projekt som genomförs av en regering, som en bro byggnad eller motorväg byggprojekt, ofta begär att medborgarna köper kommunala obligationer för att hjälpa täcka kostnaderna. Dessa obligationer fungerar som en kupong, för efter en angiven tid, kan köparen returnera obligationen och ta emot den initiala investeringen pengarna tillbaka och oftast också intresse. Pengarna tjänas genom att vrida på en obligation inte beskattas.

Gåvor är en annan form av resultat som anses fria intäkter. Pengar ges, till exempel i ett födelsedagskort, inte beskattas av regeringen. I USA, men gåvor som överstiger $ 10,000 dollar är föremål för beskattning. Även i de flesta fall, arv pengar också har inte skatter bort när en summa pengar betecknas till en mottagare i ett testamente.

Pensionering pengar är inte heller beskattas i de flesta fall. Statliga sponsrade pensionsplaner, som USA "Social Security, anses fria intäkter. Undvik också att många privatiserade pensionssystem beskattas, som en Roth IRA. Vissa före skatt pensionsförmåner är dock föremål för beskattning, så det är alltid bäst att kolla med en skatterådgivare.

Slutligen kommer en av de vanligaste förbisedda former av fria intäkter i form av skol hjälp. Vissa stipendier och stipendier har inte skatter bort i många fall. En grundregel är om, i USA till exempel, kräver stipendiet mottagaren att fylla i skatteblanketter, som en W-2, då det inte anses fria intäkter.

  • Pengar tjänas från bestånd anses skattepliktig inkomst.