Att köpa en Bird Feeder

April 13

Blanka, Články, kommersiellt tillgängliga fågelholkar har mycket som talar för dem. Först och främst, de håller fröet fräsch och torr. Det kan snöa som galna, täcker upp ditt fågelbord och mark utfodring område i sekunder, och en bra hängande matare kommer fortfarande att vara lugnt dispense frö till de hungriga.

Kommersiella matare finns i tre grundtyper: hopper, rör och satellit.

Hoppers (ej Dennis)

Hopper matare har en massa olika stilar, men den gamla favorit ser ut som en liten lada eller täckt bro, minus de unga älskande och graffiti. Sidorna är oftast paneler av klar akryl som gör att du kan se hur mycket frö kvar, och tillgången är oftast genom toppen (se figur 1).

Att köpa en Bird Feeder

Figur 1: Hopper matare är gamla favoriter. En dunig hackspett (vänster) och en hane Brokig kardinal är på detta.

En bra Magasinmatare kan demonteras för rengöring. Hoppers kan vara stolpmonterade, ofta med en gängad hylsa som skruvas på den gängade toppen av en rörmokare galvaniserade rör. De kan avbrytas, alltför.

De två bästa funktionerna i trattar är följande:

  • De håller en hel del frö, så att du inte behöver gå ut varje dag för att fylla på dem.
  • De är stora och fågelvänliga. Shy fåglar, eller stora fåglar som duvor och nötskrikor och hackspettar, kan landa och foder från dem bekvämt.

När ovanliga arter som rosenknäppt grosbeaks dyka upp på en matare, kommer de brukar komma till tratten matare. Fåglar som är ovilliga att sitta på röret matare eller klamrar sig fast satellit matare kommer gärna komma till ett Magasinmatare.

Du kan mata någon form av utsäde i ett Magasinmatare eftersom utsädet kommer vanligtvis ut ur skårorna i botten av akrylpaneler. Solrosfrön är en favorit för många Magasinmatare besökare, men utsädesblandningar som innehåller hirs, majs och jordnötter hjärtan kan matas i dessa matare också.

Helt rörformig

Tube matare - långa cylindrar med sittpinnar på matnings portar - är de klassiska matare för skogsfåglar som chickadees, mesar, hackspettar och nötväckor, samt för finkar som guldfiskar, siskins och husfinches. Alla dessa fåglar är små, och de kan umgås bekvämt på de oftast korta metallpinnar flesta tube matare har (se figur 2).

Att köpa en Bird Feeder

Figur 2: Små, fröätande fåglar, såsom finkar och Chickadees, som röret matare.

Tube matare är bra för screening ut stora fåglar som Blue Jays, grackles, koltrastar, och duvor, om du är i fågel diskriminering. Men de också hålla grosbeaks och kardinaler bort också, eftersom dessa fåglar är inte så bra på klängande, och de är alldeles för stora för sittpinnar. De ska gå till hopper eller plattforms matare, eller på marken.

När du tittar på röret matare, se till att fröet du planerar att sätta i dem kommer att passa genom hålen på matningsportarna. De flesta har stora hål som låter solrosfrö igenom, men andra är gjorda speciellt för den lilla tistel eller niger frö.

Satelliter (pågående globala)

På tal om små, om du vill bara tillgodose små fåglar som chickadees, mesar, nötväckor, guldfiskar och siskins, sedan plocka en jordglob feeder. Dessa ser ut som flygande tefat, eller satelliter, och de är upphängd i en tråd så att de snurrar när en fågel landar på dem (se figur 3). Svindlande, men inga problem för alla dessa små fastklamrande fåglar.

Att köpa en Bird Feeder

Figur 3: klängande fåglar kan hänga från en jordglob matare.

Om du är trött på att skotta foder i maws av flockar av husfinches, prova en satellit matare. Fåglar måste närma sig dem från botten och klamra upp och ner för att mata från dem. Men du fylla dem med utsäde från en liten, tak öppning i toppen. Vissa satellit matare har en välvd baffel ovanpå för att hålla ekorrar ut också. Husfinches bara inte kan göra det åtsmitande sak; benen inte är tillräckligt starka.


Så om du ser dina chickadees artigt försöker passa in kantvis bland husfinches på röret mataren, hänga en satellitmatar bara för dem.

Vad du ska titta efter när man köper

Många matar stilar finns på marknaden, men alla matare du köper bör vara lätt fyllda, tömmas och rengöras.

  • Se upp för matare som kräver att du använder en tratt för att fylla dem eftersom du kommer snabbt att tröttna på att släpa en tratt ut varje gång du måste fylla på fröet.
  • Trädelar hopper matare bör göras av väderbeständig ceder, eller färgade eller målade för att skydda mot fukt. Plast matare bör förstärkas med metall runt matningsportarna att avvärja tugg ekorrar. Sittpinnar bör vara metall eller utbytbar dymling, av samma Squirrelly skäl.

Eftersom du kan titta på en matare för ett decennium eller mer, lönar det sig att köpa de mest solida och mest lättskött en du kan.

  • Med tube matare, titta på bottenporten. Finns det döda utrymmet under den där utsädet kan samla eftersom fåglarna inte kan nå det? Detta frö får alla icky och mögliga - ett slöseri med mat och farligt för fåglarna.
  • Kan du ta mataren isär för att skrubba och rengöra den? Om det ser ut som du behöver snygga flaskborstar eller en handling av kongressen för att få den ren, plocka en av enklare konstruktion.
  • Se upp för super billiga matare. Inte alla av de $ 5 till $ 10 matare som kan säljas kommer att hålla dig i mer än en säsong av utfodring. Kom ihåg att dessa saker kommer att fyllas med utsäde och hängde i vädret. Leta efter hållbar konstruktion om du vill få dina pengar är värt.

Vid det här laget bör en bild tas fram av en ideal utfodringsstation - en med en mängd olika feeder stilar, på olika höjder, där den största mångfalden av fåglar kan hitta mat. Det bör ge skydd från vind, regn och rovdjur i form av buskar eller omedelbar livsmiljö brushpiles och upphittat material. Den bör ha en mängd olika livsmedel, och en del vatten bör vara tillgängliga hela året.