Göra och inte göra för att arbeta med SketchUp s lager

April 5

Lager i SketchUp kan vara en stor källa till hjärtesorg eftersom de kan verkligen förstöra din modell om du inte är försiktig. Kolla in följande göra och inte göra innan du börjar arbeta med lager:

 • Gör alla dina modellering på Layer0. Se alltid till att Layer0 är din nuvarande lagret när du arbetar. Hålla alla dina lös geometri (det är inte en del av en grupp eller komponent) tillsammans på ett ställe är det enda sättet att se till att du inte sluta med kanter och ansikten överallt.

  SketchUp tyvärr låter dig sätta geometri på vad lager du vill, vilket innebär att du kan sluta med ett ansikte på ett lager, och ett eller flera av de kanter som definierar den på ett annat. När det händer, är det näst intill omöjligt att räkna ut där allt hör hemma; du kommer att spendera timmar med att försöka räta ut din modell.

  Denna egenskap av SketchUp: s lager system är ett stort hinder punkt för nya SketchUp användare; att veta att hålla allt på Layer0 kan spara dig mycket ångest.

 • . Flytta inte något annat än grupper och komponenter till andra lager Om du ska använda lager, följ denna regel: Lägg aldrig något på ett annat sätt än Layer0 lagret om det inte är en grupp eller en komponent. Om du gör det ser till att du inte sluta med herrelösa kanter och ansikten på separata lager.
 • Använd lager för att organisera stora grupper av liknande saker. Mer komplicerade SketchUp modeller inkluderar ofta saker som träd, möbler, bilar och människor. Dessa typer av saker är nästan alltid redan komponenter, så de är perfekta kandidater för att hållas på separata lager.

  Till exempel gör en Trees lager och lägga alla dina träd komponenter på den. Detta gör det lätt att dölja och visa alla dina träd på en gång. Detta snabbar ditt arbetsflöde genom att förbättra datorns prestanda. (Träd är vanligtvis stora, komplicerade komponenter med massor av ansikten.)
 • Använd inte lager för att organisera sammankopplade geometri; Använd Outliner istället. Jag nterconnected geometri indikerar saker som att bygga golvnivåer och trappor. Dessa modelldelar är inte avsedda att vara fysiskt åtskilda från andra delar på det sätt som fordon och människor är.

  När du sätter Nivå 1 på ett lager och nivå 2 på en annan, mer ofta än inte, du blir förvirrad om vad som hör där: Är trappan delen av nivå 1 eller nivå 2? Istället gör en grupp för nivå 1, en grupp för nivå 2, och en grupp för trappan - du behöver mindre huvudvärk medicin i slutet av dagen.
 • Känn dig fri att använda lager för att iterera. Iteration är färd med att göra flera versioner av samma sak. Massor av designers arbetar på detta sätt att räkna ut problem och presentera olika alternativ till sina kunder. Använda lager är ett bra sätt att iterera: Du kan flytta varje version av det du jobbar på ett annat lager, och starta dem på och av för att visa var och en i tur och ordning.

  Kom bara ihåg att följa regeln om att använda grupper och komponenter bara på separata lager (tidigare nämnda), och du ska vara bra.