Enterprise Mobile Device Security: Spam Reduction Strategies

June 7

Utveckla ett svar på den uråldriga malware olägenhet, spam, är en annan vektor till företagets mobila enhet säkerhetshantering. Reduktion av denna urgamla form av skadlig kod kan ta flera former.

Tjänsteleverantör assistans

Huvuddelen av antispamlösningar tillhandahålls av webbhotell enhet (e-post, tjänsteleverantör, innehållsleverantör, och så vidare), och anledningen är enkel: Att identifiera och stoppa spam innan det blir till enheten är det mest effektiva sättet att motverka detta hot.

Dessutom kan du identifiera spammare genom att utnyttja en stor sammanställning av information - vare sig i form av e-post eller meddelanden - vid point-of-service provisioning. Sedan kan du ständigt uppdatera och finslipa denna databas för att göra den svarta listan effektivare. Realtidsskydd kan endast uppnås genom tjänsteleverantörer som har data, beräkningsresurser, och innebär att anta detta synsätt.

Välja en antispam-lösning

En uppsjö av enhetsbaserade lösningar överflöd som hävdar att stoppa spam i dess spår. Även om detta påstående kan vara mer marknadsföring-tala, det är klart att för att skydda användarna effektivt mot alla de olika spam hot, din lösning behöver en enhetsbaserad komponent för spamskydd. Även om en sådan komponent inte bör vara den enda antispam-lösning som används i ditt företag, är det viktigt att inkludera i din verktygs bröstet.

Som vi har sett med on-enhet brandvägg och antiviruslösningar, är valet av en viss antispam leverantör baseras på ett antal faktorer, men se till att hålla dessa särskilda punkter i åtanke:

  • Vilka enheter Produkten stöder
  • Huruvida produkten fungerar med befintliga antispamlösningar i ditt företag
  • Oavsett om du kan få hela företaget politiskt stöd för lösningen
  • Huruvida en molnbaserad antispam lösning finns och arbetar med det på enheten komponent

Den mänskliga naturen är vad det är, vara beredd på en liten del av dina användare att falla offer ständigt spammare. Om antispam skydd är en av dina ansvarsområden, har en väl genomtänkt korrigerande åtgärder redo att ta och en välformulerad förfarande återhämtning på plats. Det är väl använd tid.

Global aktör initiativ för att bekämpa skräppost

Med den utbredda intåget av mobil spam, GSMA (GSM association) - den största mobil konsortium av sitt slag med nästan 800 medlemmar - har tagit saken i egna händer. Det har också kickstartade ett initiativ som kallas GSM spam rapportering tjänst där användare som får spam kan vidarebefordra dessa meddelanden till en standardiserad nummer (det som nu föreslås som # 7726, vilket stavar spam på handenheten).

Detta är ett utmärkt sätt att bygga upp en databas med svarta listor för spam operatörer och så småningom bygga en in-nätverk spam-blockerande lösningen. Information om spammare kommer också att delas mellan deltagande medlemmar, som kommer att få korrelerade rapporter med uppgifter om missbruk och hot mot deras nät.

En framgångsrik studie av denna tjänst ingicks i december 2010, och tjänsten är nu tillgänglig för operatörer världen över att gå med. Kunderna kan rapportera skräppost de stöter på och hjälpa till att bygga en robust och växande databas som kan användas av alla operatörer i hela världen för att stoppa tillkomsten av denna olägenhet.