Ställa Windows Vista till Starta Övernattning

May 28

Stänga en Windows Vista-dator hela vägen ner och sedan starta om kan bota många problem med datorn. När du startar om, Windows går igenom flera självreparationsprocesser som verkligen kan göra skillnad. Men om du lämnar datorn på hela tiden (även om det sover eller ide), datorn får aldrig en chans att göra detta sanering process.

Du kan använda Windows Vista Schemalägg att utföra en fullständig omstart i en tid när du inte behöver använda din dator. Omstarten tar datorn tillbaka till Windows inloggningsskärmen. När du loggar in på morgonen, åter flesta program du använde till den punkt de var i när du stänger av Vista.

Den avgörande ordet där: de flesta. Alla program som registrerar sig med Vista (inklusive alla Microsoft Office-program, Internet Explorer 7 och Firefox 2) får återställas till där de var innan omstarten. Många andra program, särskilt äldre program (t.ex. WordPad och Paint), kommer inte igen. Om du lämnar arbete som inte sparats öppna i dessa program, när du kommer tillbaka efter den automatiska omstarten är alla ändringar du gjort förlorade.

Med det viktiga varning, här är hur man gör Vista starta automatiskt över natten:

Kontrollera ditt användarkonto har ett lösenord.

Du kan köra schemalagda aktiviteter endast för konton med lösenord.

Välj Start → Alla program → Tillbehör → Systemverktyg → Schemaläggaren.

När du klickar på Fortsätt på ett användarkonto meddelande Kontroll varning, Vista visar dig Schemaläggaren.

Till höger, under Åtgärder, klicka på Skapa aktivitet länken.

Schemaläggaren visar dialogrutan Skapa Task ruta. Denna ganska udda ormvråk fungerar som en guide, men det behöver inte bete sig som en. Följ med noga.

Ställa Windows Vista till Starta Övernattning

I rutan Namn skriver du ett namn för återstart jobbet.

Till exempel, Dummies Starta.

Enligt Säkerhetsalternativ, välj knappen märkt Kör endast när användaren är inloggad.

Oroa dig inte, den schemalagda aktiviteten körs även om datorn är i "viloläge".

Ställa Windows Vista till Starta Övernattning

Markera rutan Kör med högsta privilegier. Klicka på fliken Utlösare. Vid den nedre vänstra, klicka på Ny.

Schemaläggaren tar upp nya Trigger dialogrutan.

Under Inställningar, klicka Daily. För en Starttid, välj en tid när du inte är sannolikt att använda datorn. Klicka på OK.

Till exempel kan du välja att köra omstarten på 4:00 på morgonen varje dag om det är osannolikt att du kommer att använda datorn på 4:00.

Tänk Vistas andra schemalagda arbetsuppgifter vid inställning omstarten tiden. Du vill inte omstarten stör andra aktiviteter som en defrag körning.

Klicka på fliken Åtgärder. Vid den nedre vänstra, klicka på Ny.

Du ser den nya handlingsplanen dialogrutan.

I Program / ​​Script skriver avstängning, och i Lägg Argument (tillval) skriver / g / c "Starta om datorn" och klicka på OK.

Det är viktigt att du inte har några utrymmen efter snedstrecken och ett utrymme framför endast det andra snedstrecket. Du kan sätta någon text som du gillar mellan offerter. Oavsett vad du lagt där visas medan avstängningen pågår.

Ställa Windows Vista till Starta Övernattning

Klicka på fliken Villkor. Om du håller din dator inkopplad hela tiden, kolla rutan Aktivera datorn för att köra aktiviteten.

Om du använder en bärbar dator som inte är ansluten hela tiden, överväga om du vill köra aktiviteten även om datorn inte är ansluten till väggen och sedan göra ändringen i enlighet därmed.

Klicka på OK.

Schemaläggaren visar en lösenordsprompt.

Ställa Windows Vista till Starta Övernattning

Skriv in ditt nuvarande lösenord i rutan och klicka på OK.

Din nya uppgift visas i listan Aktiva uppgifter längst ned i Schemaläggaren.

Lösenordet måste vara giltig när kommandot shutdown körs. Så om du ändrar ditt lösenord när som helst i framtiden, måste du komma tillbaka till Schemalägg och ändra lösenordet här också.

Stäng av Schemaläggaren och starta om datorn.

Schemalagda aktiviteter inte alltid "ta" tills datorn startas om.