Hur man beräknar 529 College Savings Planer Kvalificerade Distributions

May 24

Förutsatt att din utsedd stödmottagare är en kvalificerad student och har ådragit sig kvalificerade utgifter, nu måste du räkna ut hur mycket av ett distributions du bör göra från din Avsnitt 529 plan. Vid beräkning detta nummer, här är vad du behöver göra:

  • Uppskatta hur mycket kvalificerade utgifter kommer sannolikt att vara, inte bara i år utan också för resten av denna studentens utbildning. Om du tror att dina besparingar kan vara lite kort, spendera dem alla i ett eller två år kan vara meningsfullt. Om du tror att din student kan kvalificera sig för behovsbaserad ekonomiskt stöd, spendera beloppet i 529 plan under det första året eller två kan vara till din fördel på vägen.
  • Utforska vad andra resurser finns tillgängliga för att kompensera eventuella luckor i finansieringen. Om du inte har den totala kostnaden för alla kvalificerade kostnader som sitter i din Avsnitt 529 plan, kommer du förmodligen att få betala en viss del av kvalificerade kostnader från din nuvarande inkomster . Om du också har en Coverdell Utbildning sparkonto för din student, kan en del av kvalificerade utgifter betalas från det, liksom.
  • Tänk alla direkta bidrag och stipendier som din student kan ha rätt till. I den mån någon form av stipendium, stipendium eller bevilja pengar är tillgänglig, alltid kompenserar det kvalificerade undervisning kostnader först. Inkomstdelen av eventuella 529-distributions belopp som inte används för att betala kvalificerade pedagogiska kostnader generellt behandlas som skattepliktig inkomst för mottagaren.
  • Om du vill ta Hope eller livstid lärande kredit, måste du betala åtminstone några kvalificerade kostnader med hjälp av verkliga, beskattningsbar inkomst Detta inkluderar löner, skattepliktiga räntor och utdelningar, hyresintäkter -. Du får bilden. Du måste erkänna att denna idé är vettigt; du verkligen inte borde få en skattereduktion för utgifter som du betalat med skattepliktiga intäkter.

Beroende på staten och den typ av 529 college sparplan du äger, utdelningar görs direkt från planen till skolan eller till dig eller ditt utsedd stödmottagare. Stödmottagaren bär inkomstskatte konsekvenserna av utdelningar som gjorts till honom eller henne.

Om du har tagit för stor utdelning från din Avsnitt 529 plan, ser världen som du vet att det inte riktigt slut. I den mån utdelningen överstiger beloppet av kvalificerad utbildning kostnader kommer inkomstdelen på översatsning beskattas vid utsedd stödmottagare skattesats, som normalt är lägre än din egen.

Dessutom, om det överskjutande beloppet fördelningen är en av de kvalificerade undantag, studenten kommer också att betala ytterligare 10 procent straff på inkomstdelen endast av det nonqualified beloppet.