Vilka är de bästa tipsen för planterar Cikoria Seed?

September 24

Cikoria, känd botan som Cichorium intynus, är en perenn växt med breda blad som är ordnade i rosetter, blå blommor som produceras på en lång stjälk, och en djup pålrot. Cikoria frö och transplanterade rötter används för att odla cikoria. De tre vanligaste cikoria typer, alla odlas på samma planta, är den röda sallad cikoria, sallat liknande sockertopp cikoria och de blanche, vit-leaved chicons; den första odlas normalt, är det andra tvingas av nyplantering roten, och den sista odlas genom att beröva bladen av solljus under cirka tio dagar innan skörd cikoria. Det finns olika användningsområden för cikoria: som en sallad, en fodergröda och ett substitut för kaffe. Den cikoriarot kan bakas eller torkas och mals till pulver till kaffesurrogat.

Om växande cikoria med utsäde i områden med mycket kalla vintrar, är det oftast bäst att utföra sådd tidigt på våren eller försommaren; Detta kommer att säkerställa att cikoriaarter kan skördas innan frost eller snö. Den cikoria frö kan sås direkt i jorden, vilket i stora fält avsedda för födosök, görs genom utsändning eller kombi borrning. Jorden, i detta fall, måste vara beredda i förväg så att den är lös och fri från stenar och ogräs. För optimal växtligheten, är det en bra idé att lägga gödsel till jorden före sådd. Den cikoria frön får också planteras i upphöjda odlingsbäddar och i regelbundna krukor.

Ett område utsätts för fullt solljus är idealisk för växande cikoria, även om växterna kan också växa ganska bra i halvskugga. Den cikoria utsäde bör planteras på ett grunt djup i en fuktig jord. Fröna är generellt sått nära varandra i rader, och kommer att börja gro i cirka 14 eller 15 dagar efter att de har planterats. När plantorna har vuxit några inches i höjd, kan de tunnas ut för att minska trängsel; de borttagna växter kan transplanteras längre från varandra, vilket gör att alla växter att växa bra.

Den cikoria anläggningen har en livslängd på cirka sju år, och det är ganska lätt att odla. Som det brukar avsedd för människor och djur, bör växterna inte besprutas med några herbicider; besprutningen är också oftast onödigt eftersom växterna är ganska robust och motståndskraftig mot vanliga skadedjur och sjukdomar. Cikoriaarter bör vattnas väl medan de växer, och skörden sker i allmänhet efter cirka fyra månader efter plantering.

  • Cikoria är en blå blommiga växten vars blad används ofta i sallader. .