Hur väljer jag det bästa Plywood Table?

October 4

Många olika sorter av plywood bord finns, och välja den bästa kräver att köparen för att identifiera vilken typ av bord som är rätt för hans särskilda behov. När en typ av bord har valts, bör köparen överväga vilken typ av plywood har använts för att bygga bordet, eftersom detta påverkar både utseende och styrka i en tabell. Färgen och finish av en plywoodbord är viktiga och eftersom tabeller med en tyngre rock av finish är mer hållbara. Dessutom är den yta av bordet i allmänhet en av de mest uppenbara estetiska aspekter.

Plywood är en mycket tålig och mångsidig byggmaterial. Ett stycke plywood består av flera skikt av trä som limmas ihop. Om den är korrekt monterad, är plywood extremt stark eftersom träfibrerna av de olika arken är inriktad på olika vinklar. Plywood ofta består av lager av billigare eller tilltalande trä inklämt mellan yttre skikt av en mer attraktiv eller kostsamma trä vilket ger både styrka och visuella intryck.

Flera typer av plywood bord finns tillgängliga. En enkel tabell kan vara tillverkade av plywoodskivor som har varit anslutna för att bilda en låda eller annan enkel konstruktion. Sådana tabeller kan göras som gör-det-själv-projekt, men vissa modeller finns kommersiellt tillgängliga. Denna typ av tabellen tenderar att vara hållbara och billiga, men lite grov i utseende. Faner, trim, och finish, men kan lägga estetiskt tilltalande, och sådana tabeller är utmärkta val för ekonomi sinnade konsumenter och för sällan använda utrymmen som rekreation rum eller extra sovrum.

Många andra tabeller skapas med plywoodskivor och trä inramning. Den plywood s skiktade kanter döljs av en trälist, ge intryck av att bordet är gjort av massivt trä. Dessa tabeller bör ha en varaktig täckfärg av lack för att skydda ytskiktet av plywood från skada, vilket skulle avslöja den sammansatta karaktären av materialet. Sådana tabeller tjänar lika bra som andra sorter av tabellen så länge som deras yttre faner är tillräckligt skyddade. Denna typ av plywood tabell kan vara ett utmärkt val för en kaffe eller matbordet.

En tredje typ av plywood Bordet är gjort av formpressad plywood. Om de olika lagren av plywood komprimeras till en form samtidigt som limmas ihop, kommer de att finna att formen gång torr. Denna egenskap av plywood möjliggör byggandet av tabeller som verkar kurvan naturligt. Sådana tabeller är hållbara eftersom denna typ av plywood konstruktion är mycket stark. I själva verket kan en tabell som denna vara en perfekt match för en retro inredning, eftersom den här stilen var mycket populär under mitten av nittonhundratalet.

När du handlar för någon plywood tabellen bör en konsument se till att kontrollera kvaliteten på plywood konstruktion. Den plywood bör vara tät och har inga synliga håligheter längs kanterna på bordet. Den synliga lager av trä bör ha en tilltalande säd och utseende. Finishen på bordet borde vara ännu en faktor som är särskilt viktigt för tabeller som kan utsättas för fukt, eftersom vatten kan orsaka allvarliga skador på plywood, även orsakar strukturella lim för att ge vika.

  • Veneer kan läggas till plywoodtabeller för en billig men estetiskt tilltalande alternativ.
  • Om en konsument väljer en robust bord, bör även plywoodbord pågå i åratal.
  • Högar av plywoodskivor.