Vilka är de bästa tipsen för diarré Relief?

September 30

Diarré uppstår när maten passerar genom mag-tarmkanalen för snabbt. Det kan hända att någon av flera skäl, men de flesta människor kan förvänta diarré ett par gånger varje år. Det kommer oftast att lösa på egen hand med tiden. De bästa tipsen för diarré lättnad inkluderar sätt att hantera det omedelbara problemet med diarré, såsom medicinering och kost förändringar. Det finns också enkla tips för att undvika problem som uppstår med diarré, som uttorkning, och sätt att undvika det i första hand.

Även om diarré kan vara smärtsamt, är det oftast akut diarré som är svår men kortvariga, och kommer att passera inom en dag eller två. Den första, bästa steget är nog att ta en receptfri mot diarré medicin som innehåller loperamid eller vismutsubsalicylat. Efteråt ta några kost steg för diarré lättnad. Undvik mejeriprodukter, fettrik mat, och mat med tillsats av socker eller artificiella sötningsmedel, som alla kan göra diarré värre. Följ BRAT kost genom att äta bananer, ris, äppelmos och rostat bröd, eller annan hög-kolhydrat hel mat som en bakad potatis.

En släng av diarré kan torka kroppen, så drick några vätskor utan överdrift. Vatten är det bästa valet, men utspädd fruktsaft och buljong kommer förmodligen att tolereras också. Ligg ner om möjligt att undvika att göra extra krav på kroppen, och hålla sig borta från alkohol och koffein.

Frekvent diarré kan också orsakas av en känslighet för vissa livsmedel. Det kan vara svårt att försöka plocka ut vilka livsmedel eller livsmedel som man kan vara känslig för utan att hålla koll på dem regelbundet. Därför försöker hålla en matdagbok med noggranna poster för varje måltid, samtidigt notera anfall av diarré i samma dagbok. Om en länk visas mellan en viss mat och diarré, eliminera det från kosten. Detta kanske inte visar avgörande resultat direkt, men om en genuin mat känslighet så småningom hittas, kunde diarré lättnad hittas också.

Diarré kan orsakas av en mängd mikroorganismer. Regelbundet under matlagning kött, fågel och ägg kan orsaka diarré. För förebyggande diarré lättnad, tillaga kött och ägg ordentligt, och alltid tvätta färskvaror. Virus kan kontrakt från att dela mat eller redskap med smittade människor, så använd dina egna rena redskap. Tvätta händerna innan du äter för att undvika att överföra ohälsosamma organismer till mat.

Det finns tillfällen när det är viktigt att fråga en läkare om diarré lättnad. Det är ibland rekommenderas att en läkare bör ses efter tre dagar i följd av diarré. Feber, blodig avföring och svåra buksmärtor med diarré finns också skäl att söka en läkares råd. Nämn några receptbelagda eller receptfria läkemedel du tar, av vilka kan orsaka diarré.

  • Äppelmos är en del av BRAT diet, som ofta rekommenderas för människor med diarré.
  • Äta näringsrik mat och dricka mycket vätska kan hjälpa en äldre person undviker diarré eller andra gastrointestinala problem.
  • Diarré som varar mer än två dagar kan vara ett symtom på ett allvarligt tillstånd.
  • Att hålla en matdagbok kan bidra till att skapa ett samband mellan vissa livsmedel och anfall av diarré.
  • Tvätta händerna innan du äter för att undvika att sända potentiellt farliga organismer.
  • Ökad vattenintag är nödvändig för att förhindra uttorkning orsakad av diarré.
  • Ek bark kosttillskott kan hjälpa till med diarré.
  • Diarré löser oftast på egen hand med tiden.
  • Bananer kan hjälpa bulk upp avföring i de med diarré.
  • Yoghurt med levande kulturer kan bygga tarmfloran efter diarré.