Vanliga Köks Misstag

September 27

Vem har inte gjort ett misstag i köket på ett eller annat? Det är otroligt lätt att göra när du försöker skynda och göra middag. Tyvärr är dessa vanliga köks misstag leder ofta till frustration över förlorad tid, och förstörda måltider. Det finns dock vissa strategier som du kan använda för att hjälpa till att förhindra vanliga köks misstag från att förstöra din måltid. Här några förslag, riktlinjer och tips som du kan använda för att hjälpa återhämta sig från en del av de vanligaste misstagen.

  • Lumpy eller fet sås. Om du verkligen är intresserad av att ha någon klumpfri sås, lägg bara en nypa (inte mer) salt till ditt vatten innan du börjar blanda såsen. Dessutom, om du upptäcker att din gravy är för fet, tillsätt en nypa bakpulver för att bli av med den otäcka greasiness.
  • Feta grytor och soppor. Ibland fett har ett sätt att ackumulera i saker som soppor och grytor. Om du befinner dig inför ett problemet, allt du behöver göra släppa några isbitar i mixen. Rör allt runt omkring, och sedan ta bort isbitar innan de smälter. Fettet fastnar på isbitar, så att du kan bli av med det när du tar bort isbitarna.
  • Fuktig sallad. Om du sallat har vänt svagt fuktig när det satt i kylskåp, oroa dig inte. Allt du behöver göra för att göra för att åtgärda detta problem är att sätta lite (inte mer än några droppar) citronsaft till en skål med kallt vatten. Placera sallat i skålen och ställ in den i kylskåpet. Låt allt sitta i ungefär en timme, och sedan torka och servera salladen.
  • Salty soppa. Om du har lite salt soppa, lösa problemet genom att helt enkelt lägga till några skivad potatis. Låt potatisen att laga mat, och sedan ta bort dem. Potatisen kommer att dra ut en hel del av saltet, och hjälpa tillbaka soppan till mer acceptabla nivåer.
  • Vissna grönsaker. Ibland din sallad, kål, eller andra grönsaker vissnar innan du kan använda den. Lös det här problemet genom att ta bort de vissna kanterna från grönsaker och sedan strö med lite kallt vatten. Linda upp allt i en pappershandduk och kylskåp i minst en timme för att återvända dina grönsaker till det normala.
  • Bränd matos. Ingen gillar verkligen lukten av bränt mat, så att inte stå ut med det. Allt du egentligen behöver göra för att maskera eller eliminera lukten av brända livsmedel är att bränna (ja, bränna) tre teskedar socker, och två av kanel. Den söta doften kommer maskera andra lukter, och ha folk tänker att du har slet hela dagen bakning läckra godbitar.