Vad är falska pengar?

May 21

Falska pengar är valutan skapades för att imitera en regering producerade valuta. Det är allmänt utformad för att se ut som riktiga pengar och att övertyga andra om att det är legitimt valuta. Ibland är falska pengar produceras för att köpa varor eller tjänster, men vid andra tillfällen, skapas den i ett försök att orsaka inflation.

Även om det är möjligt för både papper och mynt pengar att förfalskas, är mest falska pengar idag papper. Före sedlar, var mynt förfalskas genom att blanda billiga metaller med renare metaller eller bitar av verkliga mynten. Kastar eller formarna därefter skapas för att efterlikna de utskrifter på en verklig mynt.

Modern falska pengar i allmänhet görs för att se ut som sedlar. Eftersom tekniken har utvecklats, har mer realistiska imitationer av pengar bli möjligt genom användning av digital grafik. Eftersom mest pengar är tryckt på material som inte är tillgänglig för offentlig auktion, har utvecklingen av kommersiella skrivare också tillåtet förfalskare att efterlikna strukturen på verkliga valutan.

Moderna regeringar använder omfattande åtgärder mot förfalskning. Räkningar produceras med speciella upphöjda bilder, hologram, och inbäddade element för att motverka förfalskare. Papperspengar kan är att omgjorda för att göra det svårare för förfalskare att hänga med förfalskade mönster.

Det material som sedlar trycks är en viktig del i avskräcka förfalskning. "Papper" pengar är i allmänhet av en specialiserad blandning av papper och vissa tyger som bara kan tas fram för regeringen. Vissa länder använder nu valuta gjord av en plast polymer. Dessa räkningar innehåller ofta en tydlig fönster, vilket är mycket svårt att reproducera.

Förfalskning pengar är en typ av bedrägeri och anses vara ett allvarligt brott i större delen av världen. Information om förfalskare ofta delas mellan länderna, eftersom förfalskare kan försöka använda en fejkad valuta i ett främmande land. Att dela information gör tjänstemän att inse skillnaderna mellan verkliga och falska pengar från andra länder samt deras eget.

Pengar kan förfalskas för att köpa bra eller tjänster, och falska räkningar kan vara särskilt utbredd i oreglerade eller olagliga verksamheter som ofta kontantbaserade, såsom läkemedels eller vapen trades. De flesta branscher är vaksamma om falska pengar, och mässigt anti-förfalskning teknik.

I krigstid kan falska pengar tas fram för att "översvämning" en ekonomi. Regeringar noga reglera mängden pengar som skrivs ut som ett sätt att upprätthålla ekonomisk stabilitet. När en ekonomi har plötsligt för mycket kontanter på marknaden, sker inflationen, och varje enhet av valutan är värd mindre. En sida kan försöka försvaga fiendens ekonomi genom att införa stora mängder förfalskade pengar i deras land.

  • Falska pengar ut på en vanlig skrivare känns väldigt annorlunda från legitima pengar eftersom materialet pengar är tryckt på finns inte tillgängligt för offentlig auktion.
  • Vattenstämplar används som anti-förfalskning funktioner på amerikanska centralbanken noter.
  • Speciella pennor kan användas för att upptäcka falska pengar.