Hur följa upp statsbidraget Begäran

May 7

Sitt inte och bita på naglarna. Så fort du skickar din ansökan iväg till en statlig finansiär eller ladda upp den via en federal e-bidragsportal, start den processaa spårningen.

Nu är det dags att använda de stora politiska kontakter som du har gjort i din statens kapital och i Washington, DC. Eftersom pengarna du begär kommer från offentliga medel, hålla dessa politiska göra och inte göra i åtanke:

  • Gör e-post en fullständig kopia av bidragsansökan till dina förtroendevalda.
  • Gör e-post till finansiär huvudet (statlig eller federal) eventuella stödbrev från förtroendevalda som skrevs för sent att skicka in din ansökan.
  • Gör e-post eller ringa dina senatorer "eller representativa lokala och Washington kontor för att påminna dem om att du behöver deras hjälp för att spåra bidragsansökan.
  • Inte skrika på eller hota förtroendevalda. Du måste verkligen sitt inflytande för att hjälpa dig att få detta och kommande bidrag som finansieras.
  • Räkna inte med att få din bidragsfinansierade bara för att du ber dina förtroendevalda att engagera sig i spårningsprocessen.

Du får ett bidrag utmärkelse anmälan

På statlig nivå, får du ett finansierings utmärkelse brev eller e-post när ditt projekt väljs ut för finansiering. Pengar överförs elektroniskt till organisationens bankkonto. Vissa pengar delas och överförs i förväg; andra medel frigörs på en återbetalning basis.

På federal nivå, kan du få ett telefonsamtal från en av dina förtroendevalda i Washington, som meddelar dig om din finansiering tilldelning och utfärdar officiella pressmeddelandet till din lokala tidning. Om din officiella inte kontakta dig, kan du räkna med att få ett e-postmeddelande från Office of Management and Budget, känd som OMB.

Om du går med på att en mindre mängd, måste du skriva om dina mål, mål och tidsplaner för att matcha den minskade finansieringen. Här är en viss logik: Om du ska få mindre bevilja pengar, bör din utlovade programdesign (mål, mål, och tidslinjer) inte kvar på samma nivå som en fullt finansierat program.

Minska dina löften, genom att betjäna färre medlemmar i målgruppen. Minska dina mål för att ta värmen från att behöva träffa 80 procent eller högre. Gör mindre med mindre - det är regeln!

Du får ett standardformulär avvisande brev

Vid både statliga och federala nivåer, får du ett avslag brev när ditt projekt nekas finansiering. Inga samtal, ingen förvarning, bara en kall, mycket nedslående avvisande brev eller e-post.

Om du inte är finansierade, begära en kopia av bidraget granskares kommentarer med hjälp av språket i Freedom of Information Act, den lag som ger dig rätt till sådan information till allmänheten. Vissa federala myndigheter skickar sakkunnig resultaten automatiskt.

I andra fall kan du behöva ringa ett federalt program officer att begära sakkunnig kommentarerna. Om du inte får dessa synpunkter inom 90 dagar efter din avvisande meddelande, använd Freedom of Information Act för att begära dem.