Förstå Windows Home Server för Windows 7

September 3

Windows Home Server (WHS) är en funktionsspäckade tillägg till din Windows 7 värld som har en stor erfarenhet av att inte vara buggy. För att få ut det mesta av WHS, är det viktigt att förstå vad det kan göra för dig.

WHS skapades för att hjälpa till att hantera hushåll och hemmakontor med flera datorer. Till skillnad från ett enkelt nätverk, är WHS utformad för att interagera med dina datorer på en annan nivå. I huvudsak ger det dig med de flesta av fördelarna med en nätverksadministratör utan att du behöver betala för en (eller ännu värre, att behöva hantera det på egen hand).

Förstå Windows Home Server för Windows 7

Windows Home Server fungerar som både en server och en nätverksadministratör, hjälper dig att hålla hela ditt nätverk organiserat.

WHS gör bara sex saker, och det gör dem väl.

 • Backup: WHS automatiskt säkerhetskopiera alla data på alla dina datorer. Inga installationsguider krävs. Den backup-program är smart nog för att förstå även de mest komplicerade filen organisation system. Och, är backup lagras på ett bekvämt zip-format på en åtkomlig plats.

  De WHS backuprutiner går långt utöver Windows 7 backup eftersom WHS backar upp allt. WHS backup-program är så bra att du kan överleva mest hårddisk kraschar med alla dina data intakta per den sista backup punkten. Och av alla, menar vi allt, inklusive program, inställningar och andra bitar som Windows 7 backup inte fånga.

  Om du har WHS, behöver du inte behöver eller vill köra Windows 7 backup.

 • Delade mappar: WHS skapar delade mappen platser där människor använder nätverket kan hålla saker. Du kan gå till valfri dator i nätverket och se samma uppsättning filer i dessa gemensamma platser. WHS delade mappar arbeta fantastiskt, automatiskt, nästan magiskt med Windows 7 bibliotek.
 • Diskhantering: WHS tar hand om alla diskhanteringsfunktioner för dig. Volymer och mappar är utsträckta efter behov, och du behöver inte lyfta ett finger.

  Den WHS Maskinen kommer att låta dig veta om det börjar ta slut på diskutrymme. Om det tjatar du bara installera en annan enhet och det är upp till den gemensamma: utan att du behöva oroa någon av detaljerna.
 • Fjärråtkomst: Du kan ställa in WHS så att du kan logga in på vilken dator som helst i nätverket från valfri webbläsare, var som helst i världen.
 • PC hälsa: WHS övervakar kontinuerligt alla datorer i nätverket och ger dig en kortfattad, centraliserad "hälsorapport" som stannar på toppen av aktuell status för patchar, uppdateringar virussignaturfilen, och tillgängligt hårddiskutrymme.
 • Streaming media: WHS fungerar som en bro för att hjälpa dig strömma media från en Windows 7 dator till en Xbox 360 eller annan media Extender-enhet, till exempel en Linksys DMA 2200 eller HP Mediasmart TV.