Vilka är Medicinsk användning av Acmella Oleracea?

March 18

När den används som en naturlig medicin, är Acmella oleracea som huvudsakligen arbetar för att behandla tandvärk och tandköttsproblem. Det har också använts som ett botemedel mot malaria, elefantiasis, artrit, och dysenteri. Acmella oleracea har antibiotika, svampdödande, antiinflammatoriska och antiseptiska egenskaper. Det är en årlig som växer till en höjd av 12 till 15 inches (30 till 38 cm) med en spridning av 24-30 inches (61-76 cm). Denna medlem av daisy familjen är ett anbud, snabbväxande prydnads, kulinariska och medicinska anläggning hemma i Brasilien.

Det är allmänt känt under namnen tandvärk växt- och paracress. Örten tar det senare namn från Para, den brasilianska staten där Acmella oleracea används i stor utsträckning för både kulinariska och medicinskt bruk. I dess infödda livsmiljö i tropikerna i Brasilien, är tandvärk plantera en perenn, men i kallare klimat där det är alltför anbud att överleva vintrarna, kan det behandlas som en årlig.

Blommorna donâ € t har några kronblad, och visas överst på stjälkar som höjer sig över bladen. De torkade eller färska blomhuvuden och blad kan användas i medicinskt eller som smaksättare, och bladen behandlas som en lummig grön grönsak. De kan också användas som ett topiskt smärtstillande i munnen. När rå blad eller blommor är tuggas, munnen och tandköttet blir stel från smärtstillande beståndsdelen spilanthol, ger tillfällig lindring från smärtan av tandvärk och munsår.

Acmella oleracea används lokalt för att ge en naturlig ansiktslyftning. När extraktet appliceras på ansikte, slappnar musklerna strax under ytan av huden, vilket minskar ansiktsrynkor och linjer som orsakas av spänning. Acmella oleracea kan även appliceras på sår för att påskynda läkning. Dess svampdödande egenskaper gör den till en effektiv behandling för candidiasis och ringorm.

Paracress används för att behandla halsont och parasitblodinfektioner. Den har anti-inflammatoriska egenskaper som lindrar obehag av reumatism. Chewing blommorna och bladen främjar produktionen av saliv och är en naturlig behandling för muntorrhet. Roten är vanligt i Filippinerna för att lindra förstoppning.

Acmella oleracea har använts som en traditionell behandling för stamning. Det är också en kraftfull diuretikum och kan hjälpa till att sänka blodtrycket. Extrakt, infusioner och pulver tillverkade från bladen och blommorna är de vanligaste metoderna för att använda Acmella oleracea. Det har traditionellt oftast intagits som te.

  • Acmella oleracea är ett naturläkemedel för behandling av tandvärk och tandköttsproblem.
  • Acmella oleracea kan användas för att behandla elefantiasis.
  • En medicinsk användning för paracress är behandling av halsont.