Vad är en suspension kabel?

March 15

En suspension kabel används för att stödja stora brospann. Skapat från tusentals små stålkablar lindade in i en stor hängkabel, vägbanan på bron hänger säkert från kablarna. Använda enorma betongblock begravda i varje ände av bron, är bärlinan styrka förskjuts längs hela längden av bron. I långa bro konstruktioner, låter bärlina bron att gunga något i vinden i stället för att bekämpa de skjuvkrafter som så småningom skulle förstöra en styv span.

Medan brygg förmåner från styrkan av upphängningskabeln, betyder faktiskt inte ansluta till den. Bron vägbanan är upphängd långt under bärlinan av mindre droppkablar. Dessa droppkablar är anslutna till både bron och hängkabel av stora klämmor och bultar. Genom att använda många droppkablar för att stödja vikten av bron vägbanan, är varje droppe kabel ansvarig för upphängning endast ett kort avsnitt av vägbanan.

Underhållet på en bärlina bron är oändlig. De stora kablar inspekteras regelbundet för sliten kablar, rost och korrosion. Särskild färg avsedd att bekämpa korrosion och rost används för att täcka kablarna. På många stora hängbroar, är målningen av kablarna en pågående uppgift som görs 365 dagar om året. Arbetstagare som inte är rädd för höjder har till uppgift att faktiskt gå på jätte kablar från ena änden av bron till den andra. Dessa kabel vandrare bringar sina dagar checkar för eventuella områden som kan kräva uppmärksamhet.

Hängbroar spänner saltvatten är särskilt benägna att kabel rost och korrosion. Dessa broar utnyttjar en gummerad beläggning istället för färg för att skydda stålkablar från de hårda saltvatten elementen. Broar, som Förenta statens Golden Gate-bron i San Francisco, Kalifornien, tar sin distinkta röda färg från särskild beläggning som skyddar dem från väder och vind. Denna beläggning appliceras inte bara på kablarna, men till tornen stål och vägbanan struktur samt.

En annan amerikansk struktur, George Washington Bridge i New York City, sägs ha tillräckligt med stålvajer såret ihop till upphängningskablarna stöder vägbanan att det skulle gå runt jorden vid ekvatorn. Det tog arbetarna mer än ett år att avveckla de kablar som används i den bron ensam. Början som en enda sträng av liten diameter stålkabel, var kablarna lindas in i de stora komponenter som är i bruk idag.

  • Bron vägbanan är upphängd under bärlinan av mindre droppkablar.
  • Kabelbroar måste ständigt underhållas.
  • San Franciscos Golden Gate-bron stöds av upphängningslinor.