Vilka är de olika typerna av meteorolog Tools?

December 8

De olika typerna av meteorolog verktyg är den nedre, mellersta och övre atmosfären instrument. Lägre atmosfären instrument inkluderar termometrar, barometrar, regnmätare, anemometrar och hygrometrar. Raketer och satelliter utgör mitten atmosfär instrument, medan övre atmosfären instrument består av radiosonder och ozonesondes. Vid användning av de olika meteorolog verktygen kan totala data för väderprognoser, genomsnitt av klimatologiska data och data om temperatur, vattenånga, vindprofiler och föroreningar förvärvas.

Tidiga människor gjort observationer om vädret och klimatet främst genom att helt enkelt titta på himlen. Enkla instrument såsom vindflöjlar har sedan uppfunnits, men de var värdefulla endast för att mäta klimatologiska data, inte för att mäta data för väderprognoser; dessa enkla instrument ger inte noggranna mätningar, som är väsentliga för att göra väderprognoser. Med uppfinningen av moderna meteorologverktyg dock kvantitativa mätningar kan göras av professionella meteorologer. Forskarna är överens om att noggrannheten hos moderna meteorolog verktyg är överlägsen för att mäta klimatologiska, atmosfär och väderprognoser uppgifter.

Instrumentet för temperaturmätning kallas termometern är av två typer: mekaniska och elektriska. Vätskor av glas termometrar är mekanisk, medan motståndstermometrar är elektriska. Används för att mäta vikten av luft, vetenskapligt kallas atmosfärstryck, kan barometrar klassificeras som kvicksilver eller de som används i forskningslaboratorier, och aneoridbarometer, eller de som används i hemmen och väderstationer. Det behövs regelbunden kontroll av en ANEROIDBAROMETER mot en kvicksilverbarometer för kalibreringsändamål. Dessutom kan en ANEROIDBAROMETER göras till en inspelning instrument kallat barograf genom att placera en penna för dess pekar.

Anses vara den tidigaste av meteorologen verktygen, är regnmätaren ett instrument lätt konstruktion som mäter mängden nederbörd. I det fjärde århundradet före Kristus, var de äldsta regnmätare uppgifter registreras i Indien, där förekomsten av ett nätverk tros ha funnits på grund av uppgifter om medelvärden nederbörds inom flera områden. Samtidigt vindhastigheten-mätinstrument kallas vindmätare har "cups" som roterar kring en axel i mitten som vinden flyttar dem. Luftfuktighet, eller fukthalt i luften, kan mätas med hjälp av en hygrometer. De två typerna av hygrometrar används av meteorologer är Psykrometer och absorption hygrometer.

En raket är en förbränningsmotor som bär sin egen bränsle och oxidationsmedel, vilket är varför den kan verka inom och användas för att studera jordens atmosfär. Exempel på nyttolaster eller meteorolog verktyg som raketer bär, inkluderar tryck- och densitetsgivare. Samtidigt är vädersatelliter används av meteorologer att observera moln och vädersystem från ovan. Användningen av satellitdata har resulterat i en ökad noggrannhet väderprognoser.

Radio är små radiosändare som utvecklats för att samla in atmosfär mätningar och överföra data insamlade med väderstationer på jorden. Tidigare versioner hade en klocka eller väderkvarn som är användbar för omedelbar registrering av uppgifter, medan moderna versioner är utrustade med barometrar, termometrar och hygrometrar. Tillsammans med nivå mätinstrument ozon kallas ozonesondes är radiosonder transporteras i atmosfären genom en obemannad ballong.

  • En Psykrometer är en typ om hygrometer som kan användas för att mäta den relativa fuktigheten.
  • Anemometrar mäter vindhastighet med hjälp av små koppar.
  • En termometer är en typ av meteorolog verktyg.
  • Vissa radiosonder släpps från flygplan för att spela förhållanden på en viss plats, till exempel i mitten av en storm moln.
  • Användningen av satellitdata från meteorologer har bidragit till att göra väderprognoser mer exakt.
  • Många människor är beroende av meteorologer för att förutsäga farligt väder.
  • En vind strumpa indikerar vindriktningen.
  • En ficka barometer, som kan användas för att mäta atmosfärstryck.