Vad bör jag tänka när man köper begagnade däck?

November 11

När hushållsbudgeten inte kommer att tillåta inköp av en ny uppsättning däck, ser till att köpa en begagnad uppsättning bildäck är en bra idé. Den goda nyheten är att det är möjligt att köpa bra kvalitet begagnade däck om du helt enkelt vet vad du ska leta efter och vilka frågor att ställa. Du bör fokusera på slitbanan, allmäntillstånd, och kostnaden för varje däck i uppsättningen.

Slitbanan på någon uppsättning av auto däck är oerhört viktigt. Eftersom nya däck tenderar att ha en fullständig och opåverkad mängd slitbanan, de flesta människor ger denna aspekt lite uppmärksamhet annat än möjligen med tanke på utformningen av slitbanan. Men med begagnade däck, vill du fokusera mindre på design och mer på mängden slitbanan som finns kvar på varje däck i uppsättningen. Många kommuner har riktlinjer på plats för djupet av slitbanan som anses säkert på lokala vägar. Vet vad det djupet är och inte nöja sig med något mindre.

Tillsammans med att se till att det finns tillräckligt mönsterdjup på däcken, även uppmärksamma den jämnhet slitage på slitbanan på varje däck i uppsättningen. Undvik begagnade däck där slitbanan är djupare på vissa ställen och märkbart tunnare i andra. Gå till fordonsdäck där slitaget på slitbanan är ännu. Du kommer att vara mycket mer nöjda med både prestanda och livslängd av däck med ens trampa än med däck med mönsterdjup ojämn däck.

Medan vissa människor kommer att säga att det är okej att köra begagnade däck med olika slitbanemönster, donâ € t tro det. Din tur kommer att bli mjukare och slitaget på däcken blir jämnare över tid om du går med fyra däck som har samma mönster. Såvida pengar är så hårt att du måste gå med udda trappsteg, gör dig själv en tjänst och se till att de alla match i termer av slitbanan.

Tillsammans med slitbanan, ta en titt på sidorna av däcken. Se till sidoväggarna verkar robust och det finns inga tecken på punktering märken eller andra indikationer på att ytan på däcket har äventyrats på något sätt. Även om du inte rimligen kan förvänta sig sidoväggarna för att ser helt nya, är det inte uteslutet att få begagnade däck som uppenbar har underhålls på rätt sätt. Detta kommer att innebära att du är mycket mer benägna att få bra service från pre-ägda däck.

Det finns en chans att någon kommer att säga att gå med regummeras däck är ett bättre alternativ än begagnade däck. Även om det finns många regummeras däck som är av utmärkt kvalitet, är det viktigt att komma ihåg att i huvudsak regummeringar har ett lager som är bunden till ytan av ett däck. De kommer att hålla sig väl i många olika typer av vägförhållanden. Dock kommer en uppsättning begagnade däck med mycket slit vänster skydda dig från den lilla chansen av recapping lossnar samtidigt manövrera fordonet.

Tänk på att många verkstäder och däck återförsäljare håller ett urval av god kvalitet begagnade däck till hands. Många av dessa är däck som handlas på när kunderna köpte nya uppsättningar av däck. Säljaren kommer ofta hålla fast däck som har en betydande mängd slitbanan på dem och erbjuda dem till försäljning till priser som är så mycket som åttio procent mindre än nya däck. Alltid be att få se vilka däck finns i den storlek du behöver. Det finns en god chans att du kommer att se något som är perfekt för dina behov samt inom din budget att köpa.

  • Begagnade däck är mindre perfekt för farliga vägförhållanden.
  • Bildäck kan lätt ändras med hjälp av en enkel domkraft.
  • Begagnade däck kan vara nödvändigt när hushållsbudgeten inte tillåter nya däck.
  • Billiga däck tenderar att ha mindre slitbanan, vilket gör det svårare för dem att greppa vägen.
  • Däckslitbanan och mängden slitage på sidoväggarna är viktiga indikatorer på däckets kondition.