Hur undviker jag Matförgiftning från Sushi?

November 9

Den växande populariteten för sushi har orsakat viss oro om dess hälsofördelar. Precis som alla andra livsmedel, det finns en risk att få matförgiftning från sushi om ingredienserna är gamla, inte kyld eller inte hanteras enligt livsmedels- och säkerhetsföreskrifter. Se alltid till att du förbrukar sushi från en betrodd källa och småprata butiken, är fräsch desto mer sannolikt maten.

För att undvika matförgiftning från sushi, är det viktigt att beredningen området och utrustning som används är rent, särskilt som processen innefattar hantering av rå mat. I sushibarer, måste varje skåp har dörrar för att skydda maten från föroreningar och säkerställa rätt temperatur bibehålls. Ett populärt sätt att äta sushi innebär att plocka upp tallrikar från ett transportörsystem i vilket fall alla plattor ska täckas.

Den största orsaken till matförgiftning från sushi kommer från faktum att rå fisk är den viktigaste ingrediensen. Anisakiasis är namnet på ett tillstånd som orsakas av intag av larver av rundmaskar eller nematoder som ibland förekommer i rå fisk. Människor smittas när de äter rått eller dåligt tillagat fisk som var värdar till spolmask. Den anisakid larver tränger mag- och tarmslemhinnan, vilket orsakar akuta symptom på matförgiftning som svår buksmärta, illamående och kräkningar.

Det enda sättet att förhindra oavsiktligt intag av anisakid larver är att äta fisk som har kokta eller frysta vid rekommenderade temperaturer som dödar larverna. Försiktighet bör iakttas vid beställning sushi på någon restaurang som inte använder fisk som har frysts först. Förekomsten av matförgiftning från sushi är högre i områden där rå fisk äts oftare som Japan och Nederländerna.

Många av fisken, särskilt tonfisk och lax, som används vid framställning av sushi har visat sig innehålla halter av föroreningar som kvicksilver betydligt högre än de rekommenderade gränsvärdena. Detta är bara sant om fisk som fångats coastally, dock, och normalt inte gäller för odlad fisk. En medvetenhet om var fisken kommer ifrån är viktigt av den anledningen.

En annan ingrediens i sushi är syrad ris. Försurning av ris till en rekommenderad nivå med hjälp av risvinäger hjälper till att förebygga tillväxt av patogena bakterier. Det finns fall, men där riset inte har sur till en lämplig nivå, och om den förvaras i rumstemperatur i mer än ett par timmar, kan detta också leda till problem såsom matförgiftning.

För att förhindra matförgiftning från sushi, är viktig kunskap om processen för dess tillverkning och källan av ingredienserna som används. Restauranger och barer sushi ska vara ren till den grad att sterilitet på grund av det faktum att rålivsmedelsbehov ska hanteras på rätt sätt enligt livsmedels säkerhetsföreskrifter. Någon förbereder sushi hemma bör också vara medvetna om behovet av att följa strikta riktlinjer.

  • Två Futomaki rullar.
  • Hosomaki rullar under en uramaki vals.
  • Sushi ingredienser som inte är färska kan orsaka matförgiftning.
  • Nigiri sushi sortiment.
  • Vissa sushi har krabba i den.