Vilka är de olika typerna av zonterapi?

April 30

Zonterapi är en behandling som gäller lätt tryck på fötter, händer och öron för att främja god hälsa i hela kroppen. Det finns många typer av zonterapi som kan användas för att behandla allt från sinus och migränsmärta till stress och mag-frågor. Även fötter, händer och öron är de vanligaste platser, kan zonterapi också göras i ansiktet.

Traditionellt zonterapi fokuserat på att lokalisera tryckpunkter i fötterna. Detta är förståeligt, eftersom fötterna bär ungefär 7.000 nervändar, vilket gör dem väldigt mottaglig för beröring. Kartor Foot är visuella beskrivningar av vilken del av kroppen kommer att stimuleras av att ha pressen på specifika områden på foten. Till exempel, enligt dessa kartor, kan hjärnan gynnas pressen på den yttre delen av stortån, medan magen kan stimuleras av en lätt massage nära den övre delen av mellanfoten. Hand zonterapi är mycket lika.

Liksom fot och hand zonterapi, kräver öron reflexologi användning av tryckpunkt kartläggning. Till skillnad från de två andra områden är emellertid öronfokuserade behandlingar använda en mer känslig tryck, i motsats till den svepande massage ofta används för större områden av kroppen. Face zonterapi använder också kartläggning; Men använder ansikts zonterapi ett annat system, känd som den andinska tribal kroppskartan. Ansiktsbehandlingar består ofta av en massage på mappade ut tryckpunkter, följt av mild stimulering av de 12 energi meridian punkter i ansiktet.

Vissa zonterapi har en mer specifik inriktning, som med moderskap och baby zonterapi. Mamma zonterapi kan utföras på mödrar före befruktningen, under graviditet eller medan arbetskraft. Denna praxis sägs hjälpa slappna kvinnan nog att möjliggöra befruktning och underlätta processen för förlossningen, samt lindra vissa symptom i samband med graviditet som illamående, trötthet och svullnad i armar och ben. Bebis zonterapi utförs vanligtvis på fötterna och sägs hjälpa lugna symptomen på vissa sjukdomar, samt lindra sömnlöshet och mag-frågor som vissa barn är benägna att. Även om dessa behandlingar är tänkt att vara effektiva, många känner att de inte bör utföras på barn yngre än en månad gamla.

  • Zonterapi kan utföras på människors händer.
  • En person får zonterapi.
  • Bebis zonterapi vanligtvis utförs på fötterna.