Vad är Push Technology?

April 29

I en värld av datorprotokoll det finns flera metoder för att dela data mellan datorer. Push-tekniken är ett exempel på ett protokoll som gör att en användare möjlighet att prenumerera på information, som senare skjuts till sin dator baserad på händelserna. Denna teknik är en av många typer av protokoll som kan tillfredsställa specifika affärsbehov kring insamling och ta emot information.

Konsten att systemarkitektur omfattar utformning av lämpliga modeller för att passa specifika affärsbehov inom ett datorprogram. Dessa modeller inkluderar de protokoll till svars för händelser, asynkron och synkron bearbetning, samt publicera och prenumerera modeller. Server push-teknik är ett exempel på en publicera-och-prenumerera modell där användaren kommer att få regelbundna uppdateringar av information.

Många e-system använder vad som typiskt hänvisas till som e-post push-teknik. Detta är den typ av teknik som regelbundet genomförs med mest personliga digitala assistent enheter (PDA) för att ta emot uppdateringar av e-post på ett intervall tidsplan. När nya e-postmeddelanden tas emot i den centrala e-postserver rutan, de betalas ut till de abonnerande e enheterna på ett mer elegant sätt.

Med mainstream användning av push-teknik, är det relativt enkelt att genomföra denna strategi i ett program. Det primära kravet är att skapa en central server som kommer att förvalta och underhålla de tecknade parterna för specifika händelser och uppgifter. Managern kommer att meddela abonnenterna när en händelse inträffar och publicera den information som tecknades tillbaka till användaren, med ett tryck på informationen.

Den publicerar-och-prenumerera modellen har många fördelar, bland annat att ta bort behovet av en ping eller konstant drar från alla abonnenter. Före skapandet av push-teknik, skulle en användare hela tiden måste begära nya data från servern. Denna ping för nya uppgifter skulle bygga på en angiven tid variabel. Push-tekniken möjliggör en central server full kontroll över när data skickas till abonnenter, vilket skapar en mer effektiv implementering av lösningen.

Ett annat exempel på push-teknik är användningen av börsinformation feeds på Internet. Detta Really Simple Syndication (RSS) Typ feed baseras på publicera-och-prenumerera modell. I detta exempel en användare prenumererar på om aktien och kommer in i lager som han vill spåra. Varje gång ändringar aktiekursen, är uppdateringar skickas till användaren med den nyligen definierade priset.