Vilka är de bästa tipsen för växande Amaranth frön?

April 28

Amaranth frön är en näringsrik spannmålsskörden från Central- och Sydamerika. Amaranth kräver en frostfri växande säsongen av fyra till sex månader för att mogna för skörd. Rätt marktemperatur och planteringsdjupet samt vård under växtsäsongen är kritiska faktorer i växande amarant frön framgångsrikt.

Amaranth bör planteras i slutet av våren trots allt risk för frost har gått och jorden värms till 65 ° F (ca 18 ° C) eller högre. En jordtermometer, in i de bästa 4-inches (ca 10 cm) av trädgården sängen, kan oftast ge en korrekt temperaturavläsning. Den bästa tiden att mäta marktemperaturen är i förmiddagen. Hem och plantskolor säljer termometrar som utformats speciellt för användning hortikulturell.

Bra trädgårdsjord kan hjälpa till att få en amaranth gröda iväg till en kraftfull start. Trädgården säng bör rensas av pinnar, växtrester och ogräs innan sådd. Ett skikt av kompost eller kryddat gödsel sprids 2-4 inches (ca 5-10 cm) djup bör grävt in i topp 8-12 (ca 20-30 cm) av marken. Den organiska mater ger näring och hjälper till att förbättra strukturen på jorden. Amaranth frön frodas i en jord pH-intervall mellan 6,5 och 7,5.

Fåror, grävde 1/2 tum (ca 1 cm) djupt i rader 30 inches (cirka 76 cm) från varandra, bör då skapas med hjälp av en spade eller murslev. Amaranth frön är bäst sås i fårorna ca 1 tum (2 cm) från varandra. De amaranth fröna är täckta med 1/2 tum (ca 1 cm) av jord och hålls fuktig under groning och de tidiga tillväxtfaserna.

När amaranth plantorna är tillräckligt för att hantera stora, bör de förtunnas till ett avstånd av 3 inches (omkring 7-8 cm) från varandra. Att hålla ogräset nere under tidig tillväxt är viktigt för att förhindra att unga plantor från att kvävd. Plantorna bör hållas något fuktig under växtsäsongen.

Amaranth frön är vanligen redo att skörda 4-6 månader efter plantering. De frökapslar, eller huvuden, utvecklas på plantan och bör plockas något innan de är helt mogna. När fröna mognar, brast de från baljorna och scatter på marken. Tender amaranth skott, skördas tre till sex veckor efter plantering, göra en ny delikat tillägg till sommarens sallader och greener.

Fröna vanligen torkas och lagras. Amaranth frön är näringsrika och har en något nötig smak. De kan kokas och ätas som ett korn eller mals till mjöl och görs till bröd, pasta och andra stärkelserika livsmedel.

  • Amaranth frön är hemma i Central- och Sydamerika.