Cisco grafiskt användargränssnitt (GUI) Basics

March 11

För både trådlöst LAN Controller och autonoma AP, har du också en möjlighet att använda Cisco grafiskt användargränssnitt (GUI) för att utföra konfigurationen.

Detta GUI är webbaserat och kan konfigureras att fungera över HTTP eller HTTPS. Eftersom WLC modulen kan ingå i en switch, brandvägg eller router, kan du finna att vissa WLC hantering sker genom en av Ciscoâ € s andra gränssnitt för hantering, såsom Ciscoâ € s Security Device Manager (SDM) eller Adaptiv Säkerhet Enhetshanteraren (ASDM).

SDM kan startas från webbadministrationsgränssnittet för Ciscoâ € s Integrated Services Router (ISR). Den ASDM är huvudadministrationsgränssnitt för Ciscoâ € s Adaptive Security Appliance (ASA) brandväggar och är också lanseras via webbadministrationsgränssnittet.

Ett prov av webbgränssnittet används för att hantera Cisco 2106 WLC visas; gränssnittet för 4400-serien WLC och 5500-serien WLC är liknande.

Cisco grafiskt användargränssnitt (GUI) Basics

Ledningen gränssnitt för den autonoma läget Cisco 1250 Series Access Point visas nedan. Observera att dess gränssnitt verkar ganska annorlunda än den WLC du såg tidigare. I detta fall är det SSID ledningen finns i SSID chef på menyn Säkerhet (finns i menyn till vänster), medan WLC har SSID inställningar på WLAN-menyn.

Cisco grafiskt användargränssnitt (GUI) Basics

Den andra gränssnitt som är helt annorlunda är att de Cisco ASA brandväggar använder ASDM, vilket visas i följande figur. Detta gränssnitt visas endast för att illustrera skillnaderna i Ciscoâ € s verktyg, eftersom företaget har ett brett uppsättning verktyg för sina apparater.

I fallet med ASDM använder Cisco webbgränssnittet på ASA brandvägg för att lansera en Java-applet som är ASDM. Genom att använda en Java-applet, har Cisco fler alternativ för att hantera fönster och kontroller (t.ex. radioknappar och kryssrutor) som kan begränsa i ett webbgränssnitt.

Cisco grafiskt användargränssnitt (GUI) Basics