Vilka är de olika typerna av Ferret habitat?

March 1

I naturen, illern, eller mustela putorius furo, bor i hålor i andra djur, men när de hålls som husdjur de vanligen inrymt i burar. Syntetiska iller miljöer är vanligtvis konstruerade för att hålla illrar bekväma och upptagen samtidigt som ägarna enkel åtkomst för rengöring. Vissa illerägare lägga iller vänliga strukturer till sina hem så deras husdjur kan ströva fritt inomhus.

Som husdjur, är illrar i allmänhet hålls i burar. Kommersiellt producerade illermiljöer är i allmänhet stora, flera våningar behållare av galvaniserad, rostfritt stål eller emalj-belagd tråd. Staplarna på dessa burar är oftast inte mer än en tum ifrån varandra. Om större utrymmen är tillåtna, kan illrar kunna pressa igenom och fly. Dessa djur har anala doftkörtlar och utstrålar en musky lukt. Trä, tyg och kartong burar kan suga upp denna lukt, samt urin och avföring, vilket är ytterligare en anledning till att trådburar generellt rekommenderas. Illrar kan också tugga och gräva igenom trä och papper, speciellt när det är fuktigt.

Vissa illermiljöer har ramper mellan deras nivåer, eller plasttunnlar för att ansluta flera burar. Många djurägare ger sömn säckar och hängmattor för illrar att sova på, eller som säkerhetsfunktioner. Illrar faller ibland under klättring inne i sina burar, kan hängmattor bryta sina nedgångar, skydda dem från skador.

Iller habitat brukar utrustade med en eller flera kattlådor. Till skillnad från de burar för sällskapsdjur råttor eller möss, bör iller livsmiljöer inte omfatta spån sprids på bur golv. Djupa, löstagbara kattlådor fyllda med tidningen eller träpellets är oftast det bästa valet för iller burar. Leksaker att utmana illrar "naturliga nyfikenhet och hög energi typiskt kopplas ut från vecka till vecka för att hålla illrar upptagen och underhöll.

Vissa djurägare vända sina hem till gigantiska iller livsmiljöer. De kan bygga hyllor nära taken i vissa rum, så sällskapsdjur illrar kan röra sig fritt. När en ägare beslutar att öppna upp sitt hus för att illrar, är det dock viktigt att eliminera vanliga gömställen där husdjur kanske vill dölja. Benen på soffor och sängar kan tas bort för att förhindra att illrar från att gömma sig och hushållsföremål under.

I naturen amerikanska illrar faktiskt lever i hålor grävda av präriehundar. Dessa hålor inte bara ge illrar med bostäder, men de gör också upp 90% av sin kost. Europeiska illrar är mer sannolikt att hållas som husdjur: de lever i nästan varje klimat och region i Europa, Asien och Nordafrika, från tundran att desertera. Europeiska illrar äter skadedjur som råttor och möss i det vilda, men de också lever på gårds upphöjda kaniner och höns. När illrar har gjorts till husdjur och inrymt i specialiserade illerlivsmiljöer, är deras chanser att leva i det vilda brukar minskat kraftigt.

  • Vilda amerikanska illrar lever i prärien hund hålor.