Hur blir jag en Bodybuilder?

December 26

Det tar beslutsamhet och självdisciplin för att bli en bodybuilder. Inga speciella kläder, utrustning eller anläggningar är nödvändiga. Eftersom målet med bodybuilding är att växa och utveckla sin muskulatur till en estetiskt tilltalande tillstånd av hög utveckling, måste hänsyn tas till de variabler som påverkar denna utveckling. Således måste nybörjare bodybuilder engagera sig i en vanlig träningsschema, ägna stor uppmärksamhet åt kost, skära ner på eller eliminera toxiner som tobak och alkohol, och få en bra vila varje natt.

En kroppsbyggare arbetar med att bygga alla muskler i kroppen till en punkt av optimal utveckling genom riktade övningar och strikt uppmärksamhet till diet. För vissa är bodybuilding en hälsosam hobby, medan det för andra är det en hobby kring att bygga en livsstil. Några som excel tur att professionell bodybuilding som en karriär, utbildning ofta andra och skriva böcker i ämnet.

Eftersom bodybuilding betonar kroppen, bör en nybörjare första steg vara att rådgöra med en läkare innan man börjar på någon allvarlig bodybuilding planen. Detta samråd kan varna nybörjare till potentiella hälsorisker, och bör också vara ett tillfälle att se över kost och säkerhetsriktlinjer. De som är ur form i allmänhet varnas för att börja långsamt, för att undvika överbelastas kroppen. Samråd med en tränare också rekommenderas, för att den nya kroppsbyggare att utveckla mål och lära workout rutiner.

Kvinnor kan vara kroppsbyggare samt män. För de flesta kvinnor, kommer två till tre timmar per vecka bodybuilding träning producera en väl tonad kropp utan alltför muskel bulk. Däremot kan utbildare och vårdpersonal hjälpa kvinnliga bodybuilders utforma ett program som kommer att hjälpa dem att uppfylla sina mål.

En bodybuilding rutin kommer vanligtvis omfatta en månad eller två. Eftersom träning kan vara extremt kraftfull, de flesta bodybuilders begränsa träning till ca 30 eller 45 minuter, tre eller fyra dagar i veckan. I allmänhet är det bäst att ta minst en ledig dag mellan träningspassen. Varje träningspass är utformad för att fungera olika muskelgrupper än föregående träningspass, vilket ger andra muskler tid att återhämta sig och bygga upp.

Många av träningen rutiner kräver progressivt motstånd; det vill säga, utmanande muskelgrupper med ökande nivåer av vikt att lyfta eller bära. Kostsamma tyngdlyftning utrustning är inte nödvändig, men eftersom många rutiner är utformade för att använda kroppens egen tyngd för att stärka sina muskler. Pull-ups, armhävningar och knäböj stötar finns tre sådana motionsgrupper.

Bodybuilders i pre-tävling utbildning kan tillfälligt anta en tidsplan för mer frekventa träning, och vissa kroppsbyggare gynnar program "korthet utbildning", där tre gånger i veckan träning är inte mer än sju till 10 minuter vardera, men är så mycket rigorösa att de lämnar kroppsbyggare uttömd.

Nutrition är en viktig komponent i alla omfattande bodybuilding planen. Kroppen behöver både energi och råvaror för att bygga nya muskler. Bra närings planering kommer att se både i tillräckliga mängder.

För många är det primära motivation att bli en bodybuilder att förbättra sitt utseende genom att tona musklerna. Eftersom överflödigt fett döljer muskelutveckling, måste en inledande del av någon bodybuilding planen vara att kasta överflödigt fett. Däremot kan förlora lagrat fett vara en svår process eftersom, även om kroppen lagrar energi som fett för nödsituationer, när kroppen egentligen behöver det extra energi, kommer det att flytta in "svält läge." En kropp i svält-läge kommer spara överflödigt fett för så länge som möjligt och även använda muskelfiber som en energikälla istället för att bränna fettet. Detta beror på att muskler kräver mer energi för att upprätthålla än fettceller. Under en rigorös träning, kommer kroppen gå in som muskel brinnande scenen & emdash; kallas en katabolisk respons & emdash; efter 30 eller 40 minuter. Detta är anledningen till träning rutiner generellt bör pågå högst 40 till 45 minuter.

När kroppen inte bränna ackumulerade fettceller för energi, gör det så enligt sin egen plan. Fettdepåer i olika delar av kroppen kan inte riktas genom särskilda övningar; alltså, medan crunches kommer att utveckla magmusklerna, kommer de inte nödvändigtvis påverka fettet som täcker dessa muskler.

  • Bodybuilding kräver år av träning, ordentlig bantning och engagemang.
  • Använda tobaksprodukter, såsom cigaretter, kan orsaka problem för bodybuilders.
  • Bodybuilding kräver självdisciplin.
  • Vissa framgångsrika bodybuilders tar en helt naturlig inställning till kost och kosttillskott.
  • Gör armhävningar är ett bra sätt att använda kroppens egen tyngd för att vara kroppsbyggare träning.