Vad är Rökt Paprika?

December 19

Rökt paprika är en pulveriserad röd krydda gjord av slipning Capsicum annuum paprika. Paprikorna är långsamt rökt, ibland under loppet av flera dagar, tills de torkat helt. Dessa torkade paprikor sedan mals till ett fint pulver. Denna krydda primära smaker inkluderar söt, medel varmt och hett. Medan ofta för att ge en rik, rökig smak i olika livsmedel, det kan också användas som garnering.

Paprika enda ingrediens, Capsicum annuum, hänvisar till ett brett spektrum av paprika. Denna familj omfattar nästan alla paprikor, från mycket milda paprika till kryddiga jalapenos. Den vanligaste begagnade peppar för framställning rökt paprika kallas pimiento peppar, även om andra - såsom paprika - även kan användas.

Rökt paprika tros ha sitt ursprung i Spanien. Även om det produceras i flera andra länder, däribland USA och Ungern, rökt paprika vanligtvis förknippas med Spanien. Rökt spanska paprika klassificeras som mild, medium eller varm. Varje varierar i mängden värme som avses, men alla innehåller samma rökt smak.

Producera rökt paprika börjar med att plocka en stor mängd paprika. Även pimiento och ungerska vax paprika är mest populära, alla peppar kan användas. Paprikorna placeras sedan i en rökare. Oak trä används traditionellt för att röka paprikorna dock för industriell produktion, elektriska ugnar också kan användas.

Rökningen kan ta allt från några timmar till några dagar, beroende på hur mycket rök smak önskas. Optimalt kommer paprikorna torka under rökningsprocessen och bli mörkt och sprött. Detta innebär inte alltid hända och rökt paprika kräver ibland mer torka i en ugn eller på ställningar som utsätts för det fria.

När paprikorna är rökta och torkade, de mals till ett pulver. Denna pulver kallas rökt paprika. Om förvaras i en lufttät behållare och lagras i en sval, torr plats, så kommer det att vara allt från tre månader upp till ett år innan den börjar tappa smak. Ju tidigare paprika används, desto mer potent smaken vara.

Rökt paprika används främst som krydda i matlagning. Den används i recept för att lägga både smak och en röd färg till livsmedel såsom ris och soppor. Det är också läggs till korvar som chorizo . Denna krydda lägger också en rik färg samt vissa smak som en garnering på toppen av en förberedd maträtt. Matlagning rökt paprika kort i olja kommer att bidra till att skapa en mer robust smak som kan användas i marinader.

  • Rökt paprika.
  • Rökt paprika kan göras från paprika.
  • Ungerska vax paprika, som kan användas för att göra rökt paprika.
  • Rökt paprika oftast sker formen pimiento paprika.