Hur att anmäla dig till VA Health Care

December 18

De Veterans Affairs (VA) medicinska fördelar paketet ger sjukvård till veteraner som kvalificerar. Veteraner som uppfyller kraven för VA sjukvården bör skriva in sig i den prioriterade gruppen de passar in så att de kan ta emot medicinska fördelar så snart som möjligt. Det finns åtta kategorier, med grupp 1 som högsta prioritet för inskrivning i VA sjukvårdssystemet.

Om du är berättigad till mer än en grupp, VA placerar dig i den högsta gruppen (kategori) som du är berättigad.

 • Grupp 1, 50 procent inaktiv: Veterans vilka VA har rankad som 50 procent eller mer funktionshindrad med en tjänst-ansluten funktionshinder. Ingår också veteraner som VA har bestämts att vara anställningsbara.
 • Grupp 2, 30 procent inaktiv: Veterans med VA-rankade service anslutna funktionshinder 30 eller 40 procent invalidiserande.
 • Grupp 3, 10 procent inaktiv: Veterans vilka VA har fastställt har en 10 eller 20 procent service anslutna funktionshinder. Dessutom ingår i denna kategori är:

  • Veteraner som är före detta krigsfångar (krigsfångar)
  • Veteraner tilldelats ett Purple Heart
  • Veteraner vars utsläpp var för ett funktionshinder som hände eller förvärrades i raden av tullen
  • Veteraner som blev inaktive grund av behandlingen eller yrkesinriktad rehabilitering från en VA anläggning
 • Grupp 4, Veteraner får stöd: Veterans som får en VA pension, tillsammans med ytterligare månadsersättning från VA eftersom de kräver i hemmet stöd och bistånd eller är bundna till hemmet.

  Dessutom ingår i denna kategori är veteraner som VA anser vara katastrofalt inaktiv, även om funktionshinder är inte tjänsten-anslutna.

  Katastrofalt inaktiv innebär en allvarlig, bestående invaliditet som kräver personlig eller mekanisk hjälp för att lämna sängen eller hus, eller kräver ständig övervakning för att undvika skador.

 • Grupp 5, Veterans får pension: Veterans som får en VA pension eller de som är berättigade till ett. Inkluderat är också veteraner som har inkomster och tillgångar under VA: s nationella inkomstgränsen, eller är berättigade till statliga Medicaid-program.
 • Grupp 6, Särskilda perioder av tjänsten: världskriget veteraner och veteraner som tjänstgjort i stridszon efter November 11, 1998, enligt följande:

  • Veteraner ut från aktiv tjänst den 28 januari 2003 som var inskrivna i VA sjukvårdssystemet som den 28 januari 2008 eller senare.
  • Veteraner som söker inskrivning efter 28 januari 2008.

   Sådana veteraner kan registrera och placeras automatiskt i Grupp 6 i fem år efter urladdning.
  • Veteraner ut från aktiv tjänst före 28 Januari 2003, som ansöker om inskrivning efter 28 Januari 2008, fram till 27 januari 2011.

  Att automatiskt kvalificerad för Grupp 6 placering för tjänsten efter November 11, 1998, måste du ha tjänat minst en dag i en utsedd stridszon.

  Dessutom ingår i Grupp 6:

  • Veteraner som har en tjänst ansluten sjukdom eller funktionshinder som är rankad som noll procent invalidiserande.
  • Veteraner som exponerats för joniserande strålning som en följd av att testa, utveckla eller anställning av atombomben under andra världskriget.
  • Veteraner exponeras vid en kärnladdning testning webbplats eller under ockupationen av Hiroshima och Nagasaki, Japan.
  • Vietnam veteraner som utsattes för Agent Orange samtidigt som tjänstgör i Vietnam. För att vara berättigad, måste du ha tjänat i aktiv tjänst i Vietnam mellan 9 januari 1962, och 7 maj 1975.

   Dessutom måste du lider av någon av dessa sjukdomar: akuta och subakuta perifer neuropati, vuxen ålder (typ 2) diabetes, klorakne, kronisk lymfatisk leukemi (KLL), Hodgkins sjukdom, multipelt myelom, non-Hodgkins lymfom, porfyri cutanea tarda , primär amyloidos, prostatacancer, andnings cancer (cancer i lunga, luftrör, struphuvud, eller luftstrupen), eller mjukdelssarkom (annat än osteosarkom, kondrosarkom, Kaposis sarkom, eller mesoteliom).
  • Gulf War veteraner, inklusive dem som tjänstgjorde i Operations Desert Shield, Desert Storm, och Iraqi Freedom, som lider av någon av de flera medicinska tillstånd grupperade i vad som kallas "Gulfkriget Sjukdom".
  • Veteraner som deltog i Projekt 112 / SHAD.

  Projekt SHAD, en akronym för Shipboard Hazard och försvar, var en del av en större satsning som kallas Project 112, som genomfördes under 1960-talet.

  Projekt SHAD bestod av tester för att identifiera amerikanska krigsfartyg "sårbar till attacker med kemiska eller biologiska stridsmedel och att utveckla rutiner för att svara på sådana attacker medan en krigs fighting förmåga att upprätthålla. Deltagare på marinens fartyg utsattes för olika kemiska och biologiska "simulerar". Tyvärr var det senare visar sig att många av dessa "simulerar" var inte så medicinskt ofarligt som tänktes på tiden.

 • Grupp 7, Veterans med låga inkomster: Denna kategori är för veteraner som inte kvalificerar sig för koncerner 1 till 6 och som har en årsinkomst eller nettoförmögenhet över VA: s nationella inkomstgränsen, men under Institutionen för bostäder och stadsutveckling: s (HUD ) inkomstgränsen för det område där de bor.

  Veteraner med inkomstgränser nedan både de nationella inkomstgränser och HUD geografiska inkomsttröskel placeras i grupp 5.

  Veteraner placerade i Grupp 7 måste gå med på att betala samarbete betalar.

 • Grupp 8, Övriga: Veterans som inte passar in i någon av de första sju kategorierna. Den innehåller mestadels veteraner som har en årsinkomst eller nettoförmögenhet över både VA: s nationella inkomstgränsen och HUD geografiska inkomsttröskel.

  Som med Grupp 7, måste veteraner i Grupp 8 accepterar att betala för en del av sin sjukvård.

  Effektiv 16 Jan 2003, VA inte längre accepterar nya inskrivningar i Grupp 8. Veteran som inskrivna i VA sjukvårdssystemet före detta datum, och förblir inskrivna, är fortfarande berättigade till denna kategori. Till exempel, om du var inskrivna i Grupp 7, men dina inkomster nivå ökar bortom de gränser som den kategorin, kan du ändå flyttas till kategori 8. Denna policy påverkar bara nya registreringar.