Vad är Injekteringsbruk Sealant?

February 7

Grout tätningsmedel, även känd som injekteringsbruk sealer, är en produkt som är avsedd att tillämpas på kakel injekteringsbruk för att skydda den från hård användning och elementen. Denna produkt är tillgänglig från många järnaffärer. Tillämpa tätningsmedel är ett viktigt steg i gjutningen som tjänar ett antal funktioner. För människor som har hyrt en entreprenör för att installera och / eller injekteringsbruk kakel, är det viktigt att fråga huruvida sealer användes.

De flesta injekteringsbruk är porösa. Detta innebär att de kommer att absorbera vatten, och med tiden, kan detta skada substratet av injekteringsbruk i tillägg till att bryta upp injekteringsbruk självt. Mögel och mögel tenderar att utvecklas, och de kommer att spridas under kakel, vilket leder till allvarliga problem i framtiden. Dessutom gör den porösa natur injekteringsbruk det en magnet för smuts och fläckar, och det kommer snabbt att bli ful med användning.

Injekteringsbruk tätningsmedel löser båda dessa problem, skydda injekteringsbruk och underlagret från fläckar och elementen. Vissa tätningsmedel bildar ett membran över injekteringsbruk, medan andra penetrera injekteringsbruk. I båda fallen, när ett injekteringsbruk tätningsmedel har applicerats och det fungerar som det ska, bör en droppe vatten på injekteringsbruk pärla upp, snarare än att sjunka ner i injekteringsbruk. Eftersom kakel är ofta redan förseglade, säkerställer injekteringsbruk tätningsmedel som ett kaklat område förblir vattentät. Om plattorna också behöver tätnings, kommer en allmän tätningsmedel måste tillämpas på hela området.

Vissa injekteringsbruk tätningsmedel kommer i form av en spray, medan andra är pensel på. Det är viktigt att injekteringsbruk vara torr när tätning appliceras, eftersom annars kommer fukt vara fast monterat i injekteringsbruk. Om injekteringsbruk är nylagda, bör människor vänta två till tre dagar innan man lägger ner tätningsmedel, komma ihåg att kärnan i bruket kan vara fuktigt när utomhus verkar torrt. Efter det att tätningsmedlet har applicerats och fick härda, kan den kontrolleras av bevattningsvattnet på injekteringsbruk för att bekräfta att det pärlor.

Med användning, slits injekteringsbruk tätningsmedel ner. På en hög trafik golv, kan det vara nödvändigt att återförsluta varje halvår eller så, medan andra områden kan hålla tätt försluten i upp till två år. När återförslutning, bör människor skrubba injekteringsbruk och låt den torka helt innan du applicerar ett nytt lager av injekteringsbruk tätningsmedel. När ny fogmassa läggs, bör tätningsmedel vara det sista steget.

För människor som inte vill ha en extra komplikation när det kommer till injektering, kan användas epoxi injekteringsbruk. Epoxi injekteringsbruk behöver ingen fogmassa.

  • Golv med tung trafik eller hög exponering för fukt behöver mer frekvent åter tätning.
  • Tillämpa ett tätningsmedel efter fogmassa torkas hjälper vattentät områdena mellan plattorna.
  • Grout måste rengöras innan de ansöker tätningsmedel.