Vad är Interactive Fiction?

February 5

Vissa människor använder termen interaktiva fiktion för att beskriva nästan alla typer av fiktion berättelse där läsaren har en bit att ändra resultatet. Oftare är det allmänt används för att beskriva en särskild typ av textbaserade dataspel som var ganska populär under 1970-talet genom den mellersta delen av 1980-talet. Dessa textspel gav spelarna skriftliga beskrivningar av miljöer eller situationer och får spelaren att komma in textbaserade kommandon som datorn skulle svara i ett till synes intelligent sätt, så länge som de kommandon var inom vissa perimetrar. Vissa människor hänvisar också till läsarnas val-stil sagoböcker som interaktiv fiktion, och andra använder det för att beskriva nästan alla spel dataspel med interaktiva berättelse element.

Under mitten av 1970-talet, då interaktiva fiktion dataspel drabbas först scenen, datorer Werena € t allmänhet kan visa grafik med hög kvalitet. Av denna anledning, text-baserade spel tillhandahålls ofta det bästa sättet för spelare att uppleva en fullfjädrad världsdesign. Eftersom fantasin har inga gränser, författare av textspel var fria att skapa något de kan tänka på, och det fanns många spel som skapats under den tiden i många genrer, inklusive deckare, skräckhistorier och fantasyäventyr. Som datorgrafik successivt förbättrats, text spel blev mindre populär, så småningom nå den punkt där stora kommersiella företag Werena € t göra dem längre, lämnar allt arbete till amatörer som fortfarande hade en kärlek till textäventyr och ville göra spel av sina egna .

Vanligtvis var de spel byggt kring beskrivningar rum och området. Inuti varje beskrivning, skulle det finnas vissa ord om detaljer och alternativ i det aktuella rummet. Spelaren skulle använda kommandon som "öppen burk" eller "light match" för att utföra åtgärder, och spelet skulle beskriva resultaten till spelaren. Om spelet didnâ € t förstå en av kommandona, det var oftast någon form av smart fras som skulle låta spelaren veta att han eller hon hade vågat bortom gameâ € s kommando omkrets. Spelaren generellt utvecklats genom spelen genom att hitta objekt i spelets värld och använda dem för att lösa olika pussel.

Det finns många olika definitioner för interaktiv fiktion. Den primära användningen av termen är för textbaserade dataspel från 1970- och 80-talet, men vissa människor också använda den för att beskriva läsarnas val baserade romaner. Dessa böcker låta spelarna ta beslut vid vändpunkter i berättelsen och sedan ge dem en sida för att vända sig till, som visar konsekvenserna av sina handlingar. Många människor använder också termen för grafikbaserade dataspel, som ofta delar liknande mekanik till originaltexten äventyr.