Hur gör jag Tina Ground Beef?

April 14

Köttfärs är ofta fryst till inte blir förstörda. Innan fryst köttfärs kan tillagas den måste tinas. Det finns tre säkra metoder som kan användas för att tina köttfärs. Köttet kan tinas i kylskåpet, i en mikrovågsugn, eller genom att vara nedsänkt i kallt vatten. Det rekommenderas inte att tina köttfärs i rumstemperatur eftersom detta kan leda till bakterietillväxt och göra köttet osäkert att äta.

Det snabbaste sättet att tina köttfärs är i mikrovågsugnen. Många modeller av mikrovågor har en upptiningsfunktion som kan ställas in för köttfärs. Den totala tiden för att göra detta beror vanligtvis på vikten av köttets tinas. Även om det är avfrostning i mikrovågsugn kan vissa delar börjar matlagning så det är viktigt att noggrant laga nötköttet så snart som möjligt efter avlägsnande från mikrovågsugnen. Köttfärs som tinas på detta sätt måste kokas innan den kan frysas om.

En skål med kallt vatten kan också användas för att tina köttfärs. Köttet bör placeras i en lufttät plastpåse innan de placeras i kallt vatten. Vattnet bör bytas var 30 minuter tills köttfärs tinas, att se till att det inte når en temperatur över 70 ° F (21 ° C). Varmt eller hett vatten bör inte användas eftersom det kan främja bakterietillväxt. Nötkött tinade med den här metoden måste kokas omedelbart och även kan inte frysas tills den är helt förberedd.

Det säkraste sättet att tina köttfärs är att lämna den i kylskåp inställt mellan 34 till 40 ° F (1 till 4 ° C) under en till två dagar. Upptining långsamt i en kall miljö hämmar tillväxten av skadliga bakterier. Köttet ska lindas hårt och placeras på en platta eller i en kastrull för att förhindra att vätska från att droppa och förorena andra livsmedel medan den tinar. Till skillnad från de andra två upptiningsmetoder, kan köttfärs tinas i kylskåp frysas innan tillagning om det behövs. Köttet kan vanligtvis lagras säkert i kylskåp under ytterligare 1-2 dagar efter upptining.

Det är inte säkert att tina köttfärs i rumstemperatur genom att lämna den sitter på ett bord eller bänk. Denna metod gör det möjligt för nötkött blir för varmt, vilket ofta leder till skenande bakterietillväxt. Osäkra upptining kan leda till allvarliga livsmedelsburna sjukdomar, och bör därför undvikas.

  • Det bästa sättet att tina köttfärs är över tiden i kylskåpet.
  • Det snabbaste sättet att tina köttfärs i en mikrovågsugn.