Vad är Reverse Speech?

February 19

Bakvänt tal är ett fenomen där människor påstås bädda uttalanden bakåt i talat kommunikation. De flesta människor betraktar idén som pseudovetenskap, med argumentet att det är svårt att påvisa omvänd tal i kontrollerade och repeterbara förhållanden. Mannen som påstod att upptäcka det, David John Oates, en australisk som praktiserar hypnoterapi, var också en av dess främsta initiativtagare.

De underliggande idéerna bakom teorierna Oates föreslår är någorlunda sund. Det undermedvetna kan ha en inverkan på hur människor rama talas kommunikationer, och det är möjligt för människor att omedvetet uttrycka undermedvetna tanke när de talar högt. Den omvända tal teori är dock ganska tvivelaktiga. Enligt Oates, är det möjligt att spela upp utvalda talade uttalanden av en person för att täcka de dolda inpass från det undermedvetna, vilket kan strida eller lägga till den ursprungliga uttalande.

Den viktigaste frågan med talad tal är ett dokumenterat fenomen som kallas pareidolia, tendensen att höra meningsfulla strängar av ljud i statiska och andra meningslösa ljud. Detta trick i sinnet kan spela en roll i hörseluppfattning och är ofta pekade på som den verkliga boven när folk påstår att höra saker som okroppsliga röster. När folk hör tal spelas baklänges, kämpar hjärnan för att förstå ljudet, och kan tillämpa mening till det. Två olika människor kan höra samma uttalande spelas upp med samma hastighet och komma med olika tolkningar.

Förespråkare av omvänd tal anspråk på att höra ord och fraser när de spelar meningar bakåt, men det är svårt att verifiera dem. Bakåt tal kan låta menings, men människor kan vara oense om innebörden. Tal-språk patologer och andra som studerar talproduktion tror att det är osannolikt att människor skulle kunna tala bakåt samtidigt som de håller på att bygga talade fraser, och varnar tillämpa omvänd tal till aktiviteter som brottsutredningar.

Idén om dolda budskap i tal och skrift kommunikation är en mycket gammal man, som många skrönor om mystiska fraser inbäddade i musikinspelningar kan vittna. Det undermedvetna uttrycker sig ofta i en mängd olika sätt, och de troende i omvänd tal kan använda den till allt från psykoterapi till analys av tal som offentliga personer. Andra ledtrådar kan ge mycket mer information om vad som händer på en undermedveten nivå, och de stöds av forskning; saker som ansiktsuttryck, kroppsrörelse, och ordvalet kan avslöja när folk analyserar dem för att få mer information om vad någon tänker eller känner.