Vad är en Chartered Insurance Professional?

March 21

En chartrade försäkring professionell är ett certifieringsdelas kanadensiska försäkringsbranschen av Canadian Insurance Institute (CII). Försäkrings yrkesverksamma som söker denna beteckning förväntas ansluta sitt lokala grenen av CII och har minst ett års erfarenhet av försäkringsbranschen innan valet som chartrade försäkringsbranschen. Det finns en betydande utbildningskrav samt: kandidater krävs vanligtvis att ta tio olika klasser på olika ämnen i skadeförsäkrings segment av försäkringsbranschen.

Professionell certifiering har blivit ett föredraget alternativ till statlig reglering inom många områden, särskilt de som är ansluten till den finansiella sektorn. Vissa certifieringar är unika för enskilda länder; till exempel, är den auktoriserade försäkrings professionella en beteckning delas kanadensiska försäkringsbranschen, medan en certifierad finansiell planerare är en professionell drifts i USA som har avslutat en rigorös belastning av undervisning och examination. Vissa beteckningar, såsom Chartered Financial Analyst, är internationella. I de flesta fall är dessa professionella beteckningar traktade av proffs eftersom de ger professionella trovärdighet, oavsett hantera andra yrkesgrupper eller med utsikter och kunder.

Kanadensiska försäkringsbranschen bara kommer in i fältet kan, efter eget beslut, utvalda för att tjäna den allmänna försäkrings essentials (GIE) certifikat, som är en två-kursprogram. Proffs som tjänar detta certifikat är undantagna från en av de kurser som krävs för chartrade försäkring professionell beteckning.

Kombinationen av akademisk undervisning, rigorösa undersökningar och karriärnivå erfarenhet som krävs för chartrade försäkring professionell beteckning i Kanada är liknande i struktur till kraven i andra professionella certifieringar i världen, och återspeglas i resultatet för dem som har en sådan certifiering. Beteckningen, som en mid-level intensifiera den professionella stege från en försäkring försäljning licensen och GIE, ger en mätbar nytta för dess innehavare: ett chartrat försäkring professionell årliga ersättningen ofta är nära en och en halv gånger den lön en försäkring försäljning agent utan beteckningen kan förvänta sig.

Vid uppnå chartrade försäkring professionell beteckning, många kanadensiska försäkringsbranschen börja arbeta för att nå nästa nivå: stipendiaten chartrade försäkring professionell beteckning. Denna beteckning bygger på den samlade kunskap som redan fastställts av den auktoriserade försäkringsyrkesbeteckning och efter avslutad, är ett bevis på en hög grad av kunskaper i alla frågor som rör sakförsäkringar. Innehavare av dessa beteckningar är mer benägna att bli inbjuden att samråda om komplexa försäkringar, ge dem den erfarenhet som krävs för att bli befordrad till ledande befattningar ledarskap inom sina företag.