Online-verktyg för att hjälpa till att avgöra Investeringsrisk

May 30

Innan du börjar investera på nätet, måste du veta hur mycket du kan investera. De flesta börjar online-investerare är så intresserade av att hitta aktier som gör dem rika över en natt att de förlorar synen på risk. Men akademiska studier visar att risk och avkastning går hand i hand. Thata € s varför du behöver veta hur mycket risk du kan magen innan du börjar leta efter investeringar och köpa dem på nätet.

Flera utmärkta online-verktyg kan hjälpa dig att få ett grepp om hur mycket av en ekonomisk thrill seeker du är. De flesta är strukturerade som intervjuer som ber dig ett antal frågor och hjälpa dig att bestämma vilken typ av investerare du är. Dessa är ungefär som personlighetstester för din investering smak Dessa enkäter är värt att ta direkt så att du kan förstå vilken typ av investerare du är.:

  • Vanguarda € s Investor Questionnaire ber dig tio framträdande frågor för att avgöra hur mycket av en risktagare är du med dina pengar. Den bestämmer vad din ideala tillgångsallokering är. Ta del av fördelningen. Den närmare 100 procent som Vanguard rekommenderar du sätter i aktier, desto mer risktolerant du är, och ju närmare 100 procent i obligationer, desto mindre risktolerans du är.
  • Indexfonder Advisors Risk Kapacitet Survey erbjuder en snabb riskenkät som kan berätta vilken typ av investerare du är ute efter att besvara bara fem frågor. Du kan också hitta en komplett riskkapacitet enkät som träffar du med några dussin frågor. Oavsett vad du väljer, kan undersökningen karaktärisera vilken typ av investerare du är och även visa en målning som skil din risktolerans.
  • Charles Schwab Investor Profile Questionnaire får dig att tänka på de faktorer som kraftigt avgör hur du ska investera, till exempel din investering tidshorisont och risktolerans. Den Schwab enkäten kan skrivas så att du don 't måste vara framför en dator för att ta den. Längst ner på enkäten är ett diagram som hjälper dig att se hur aggressiv eller konservativ bör du vara med din portfölj.