Vilka är de olika Infraröd Fördelar Bastu?

August 16

Vetenskapliga studier har funnit några fantastiska infraröd bastu fördelar som inte är kopplade till samma risker som de som kan uppstå frekvent användning av ångbastu. Några av de potentiella fördelarna inkluderar ökade energinivåer, viktminskning, och lindring från kronisk smärta. Ytterligare infraröd bastu förmåner kan utgöras av förbättrad blodtryck och kolesterolvärden, bronkit lättnad, och främjande av den totala hudens hälsa. Eventuella frågor eller funderingar om infraröd bastu förmåner på individuell basis bör diskuteras med en läkare eller annan vårdpersonal.

En infraröd bastu värmer kroppen på ungefär samma sätt som solljus, men utan de potentiella farorna med att spendera långvarig mängder tid i solen. Istället för att värma upp luften, som är fallet med traditionella ångbastu, infraröd bastu direkt värmer kroppen, vilket minskar risken för att utveckla andningsproblem. Bland de övriga infraröd bastu fördelar, det är mindre av en chans att utveckla infektioner än med hjälp av de mer traditionella bastur.

De som lider av kroniska smärt frågor kan särskilt njuta av några av de infraröda bastu fördelar. Dessa bastur främja avslappning, vilket i sin tur kan bidra till att minska svårighetsgrad och frekvens av smärtsamma muskelspasmer. De med artrit eller andra störningar som påverkar lederna kan också dra nytta av användningen av en infraröd bastu. Kronisk smärta resulterar ofta i trötthet och förlust av vitalitet, vilka båda kan lättas avsevärt genom regelbunden användning av infraröd värme.

Infraröd bastu förmåner har visat att sträcka sig till det kardiovaskulära systemet också. Blodtryck och kolesterolvärden har visat sig vara lättare att kontrollera i dem som behandlas med infraröd värme terapi. Denna behandlingsmetod bidrar också till att avgifta kroppen och främja ett friskt immunsystem. De med bronkit kan läka snabbare när man använder en infraröd bastu.

Främjandet av hudens hälsa är bland de mer populära infraröd bastu fördelar. Vävnadsskada från brännskador, repor, eller akne har visat att läka snabbare och med mindre ärrbildning när du använder infraröd värme. Dermatologiska tillstånd såsom eksem, psoriasis, eller nässelutslag kan också dra nytta av denna typ av värmeterapi. Många som använder infraröd bastu för avkoppling eller för att behandla andra hygienkrav också märka ökad viktminskning, vilket gör detta en enkel och trevlig tillägg till någon sund viktminskningsprogram. Medan de flesta människor kan säkert dra nytta av användningen av infraröd bastu, är det alltid klokt att konsultera en läkare innan du använder någon ny behandlingsmetod.

  • Kvinnor i en IR bastu.