Vad är Jamaica Blue Mountain?

July 23

Jamaica Blue Mountain är en mängd kaffe som odlas i Jamaicas Blue Mountains. Även om det kommer från vanliga kaffeplantor, är detta kaffe långt ifrån vanliga, och det är i själva verket mycket uppskattad, vanligen befallande priser som är bland de högsta i världen. Japans import den stora majoriteten av Jamaican Blue Mountain produceras varje år, även om det kan hittas i exklusiva kaféer i andra delar av världen.

Detta kaffe är uppkallad efter den distinkta bergsryggen som kröner Jamaica. Villkoren i Jamaica är idealiska för att odla kaffe, eftersom ön har ett tempererat klimat och bördig jord. Dessa förhållanden kan skapa en överlägsen böna när en kaffeplanta är väl tenderade, eftersom folk har känt i århundraden, ända sedan kaffet introducerades till Jamaica. Med tiden kaffe från Blue Mountain regionen blev särskilt känt, och idag är det en skyddad certifieringsmärke, vilket innebär att kaffet produceras i Blue Mountains och certifierade av Coffee styrelse Jamaica är den enda kaffe som kan märkas som "Jamaican Blue Mountain Coffee. "

Detta kaffe har några distinkta drag. Den första är en anmärkningsvärd brist på bitterhet, och den andra är en mild, mycket komplex, nästan gräddig smak. Kaffe provsmakare upptäcker ofta ett överflöd av blommiga noter i Jamaican Blue Mountain, tillsammans med en nästan chocolaty smak. Fans är villiga att betala höga priser för denna otroliga kaffe, vilket är läckra när druckit svart eller med grädde. Detta kaffe är väl värt att försöka, om du har en möjlighet att göra det.

Uppenbarligen ön Jamaica har ett egenintresse i att skydda integriteten för Jamaica Blue Mountain. The Coffee Verket prövar försiktigt grödor, med hjälp av bönor storlek och andra egenskaper för att avgöra om kaffet kommer att certifieras, och på vilken årskurs. När certifierade, kaffet kan stekas eller fraktas grönt för off-site rostning. Som en allmän regel, är Grade One Jamaican Blue Mountain den finaste kaffet.

För att klassas som Jamaican Blue Mountain kaffe, måste kaffet odlas mellan 2.000 och 5.000 fot (609 och 1524 meter) i församlingarna av St Andreas, Saint Mary, Saint Thomas, eller Portland. Kaffe odlas under den höjden kallas Jamaican Låg Mountain eller jamaicanska Hög Mountain kaffe, beroende på höjden, medan inget kaffe odlas högre, som toppen av Blue Mountains är ett naturreservat.

  • Kaffe aficionados pris Jamaica Blue Mountain för sitt milda och krämiga smak.
  • De flesta jamaicanska kaffe är gjorda av Arabicabönor.
  • Jamaica Blue Mountain är mycket uppskattad och dyrt.
  • Efter certifiering, kanske Jamaica Blue Mountain bönor skeppas grönt och sedan grillas.