Vad bör jag tänka på innan Avgående?

May 11

Om pension är i nära framtid, finns det några saker som du bör tänka på innan du tar steget. Avgående kan vara skrämmande för alla, men särskilt för dem som närmar sig tiden utan ett fast plan. Här är några saker du bör ta hänsyn till innan pensioneringen.

Få så mycket pension rådgivning som möjligt. Prata med en finansiell planerare eller delta pensionering workshops för att få en bättre uppfattning om vad som väntar och hur man skall närma planeringen. Försök att få processen minst ett år innan din faktiska tidpunkten, så att du har tillräckligt med tid att göra ändringar om det behövs. I själva verket, experter rekommenderar att du börjar planera fyra till fem år före pensioneringen, så att du kan gå igenom hela processen i din egen takt istället för att oroa utförligt om det.

Bestäm vilken kostnader du kommer att ha efter pensioneringen. Har du utestående lån eller kreditkort skuld? Kommer din inteckning vara helt betalas av den tid du går i pension? Hur planerar du att leva efter pensioneringen? Kommer du att resa och i så fall hur ofta? Har du planer på att spendera pengar på dina fritidsintressen? Var planerar du att leva? Kommer du att hålla ditt nuvarande hem eller tänker du på nedskärningar?

Utarbeta en plan. Om du tänker på att fortsätta arbeta deltid efter pensioneringen, kanske du har lite hälsa täckning eller extra inkomster kommer din väg. Hursomhelst, måste du ansöka om sociala förmåner minst tre månader innan din faktiska pensioneringen år. Du måste också forskning sociala förmåner, statliga pensionsplaner, och livet försäkringsskydd att veta vad som väntar efter pensioneringen.

Avgående utan att ha avsatt krisfonder är ett vanligt misstag. Förutom de pengar som du behöver för vardagen, planen på att ha en viss summa för akuta situationer som oväntade resekostnader, bil eller hus reparation, och även akutsjukvård. Att ha en separat katastroffond innebär att du inte kommer att behöva doppa i ditt sparande.

Annan fråga att ställa dig själv innan pensioneringen är om du är redo för pension, både ekonomiskt och känslomässigt? Vissa människor inte handskas väl med pensionering, så du kan vara bättre att gå in i delpension snarare än att göra allt på en gång.

  • Pensionering kräver planering.
  • De som vill resa kan behöva spara mer till pensionen.