Vad är en Parker Coat?

July 30

En parker päls, också vanligtvis kallas en parkas, är en yttre slit jacka med en tjock foder som utformats speciellt för kallt väder slitage. Den traditionella formen av jackan kommer till knälång och inte har en dragsko i midjan, som anorak jacka till vilken är det ofta liknas. Ursprungligen parker rockar där fodrade med en tung ull material, nära en filt vikt.

Ofta med en pälsfodrad avtagbar krage, Parker coat visade sig hålla inte bara majoriteten av kroppen isolerad från iskalla temperaturer, men det kan också hålla ansiktet säker från väder och vind. Huvan kan dras tätt runt ansiktet som lämnar en liten tunnel genom vilken de bära det har ett begränsat utbud av webbplatsen.

Regeringen och taktiska krafter har länge sysselsatte parker coat som en del av standard vinter slitage. Dessa rockar visa sig vara bra för att motstå de element samt hållbara. De enda stora brister i denna design är den begränsade sikten och minskad hörselområdet. Med tiden blev tunnare foder, som fortfarande tillhandahålls extrem skydd mot kylan, utvecklat gör manövrerbarhet mycket mer hanterbar i stället för begränsad eftersom den hade en gång varit. Dessa extrema väder jackor kvar gemensamma militära kläder.

På 1970-talet blev denna stil mycket populär när det marknadsfördes till allmänheten. Liknar deras militära motparter, de var klädda med en rutig ull och hade ett antal praktiska fickor hela insidan och utsidan av jackan. De vanligaste färgerna var mörkblå eller oliv drab. Mest hade inte riktig pälskragar, men i stället hade en fuskpäls som var ofta avtagbar.

Även ursprungligen gjord för män, Parker rock eller parka blev en populär jacka för kvinnor mot slutet av 1970-talet. Stilen på parker coat blev något modifierad för att vara mer konsekvent med moderna mode. Axelvaddar tillkom på 1980-talet och satin blev ett populärt tyg. Under 1990-talet stilen igen utvecklats, med dessa jackor blir mer utrustade och figur smickrande. Även längden också förkortas gemensamt, fortfarande kvar jackan mycket av sin ursprungliga identitet. Genom åren parker coat har anpassats och ändrats för att passa stilen och tiderna.

  • En parker coat är vanligtvis kallas en parkas.