Vad är den statliga fågeln av South Dakota?

May 4

Den statliga fågeln av South Dakota är Fasan eller Phasianus colchicus. Ursprungligen kom in från Asien som en hönsfågel i början av 1900, var det officiellt deklarerade den statliga fågeln av South Dakota 1943. Den har särskiljnings färg, med en vit ring runt den manliga fågelns hals, vilket ger den dess namn.

Den Fasan hane är en extremt vacker fågel, med en grönaktig glans till deras huvud fjädrar, ljusa röda markeringar runt ögonen, svart, rött och guld fjädrar på kroppen och en lång svans. De kvinnliga fåglar är tydligare, med spräckliga bruna fjädrar och en kortare svans, kamouflera dem väl. De är ungefär lika stor som en kyckling, med en lika litet huvud och långsträckt hals. Den vuxna manliga fasan har sporrar på benen som används för att bekämpa andra hanar, främst under avelssäsongen.

På grund av dess utsökta kött och dess livsmiljö är mycket begränsad till Mellanvästern, är Fasan anses vara en delikatess både i South Dakota, och i synnerhet på andra håll, där det är svårare att få. Med sin status statliga fågeln av South Dakota, är Fasan presenterade flyger över Mount Rushmore på South Dakota statlig kvartalet emitterade under 2006.

Den ringhalsade pheasantâ € s livsmiljö är främst jordbruksmark och de livnär sig på gräs, frön och ibland insekter. Under häckningssäsong, skyddar en hane ofta ett antal kvinnliga fåglar från någon annan manlig intrång. De gör sina bon på marken och låg mellan sex och tolv jämnt brun- eller olivfärgade ägg. Normalt bara hälften av barnen överlever, beroende på väder, förekomsten av rovdjur som räv och hökar och tillgången på mat.

Varje stat i USA har ett antal statliga symboler, från statliga djur till fåglar, träd till flaggor, var och en valt noggrant av specifika tillstånd. Den statliga fågeln av South Dakota får sällskap av staten djur, prärievargen, den statliga blomman, den pasque och staten trädet, Black Hills Spruce. Alla dessa symboler inspirerar statlig patriotism.

Antalet den statliga fågeln av South Dakota är fortfarande hög, men det verkar som att de kan vara vikande, sannolikt beroende på förändringen i jordbruksmetoder i hela staten. Den South Dakota Institutionen för vilt, fisk och parker har en plan för att bevara och skydda livsmiljö Fasan, säkerställa att befolkningen av fåglar inte sinar. De arbetar hand i hand med de offentliga och kommersiella jakt gårdar som är spridda över hela South Dakota.

  • Prärievargen är tillståndet djuret i South Dakota.