Hur gör jag för Cook Purjolök?

May 23

Purjolök, en medlem av allium familjen av växter, är nära besläktade med lök och kan tillagas på samma sätt. Till skillnad från lök, dock purjolök måste rengöras noggrant före tillagning, eftersom en bra mängd sand eller smuts är vanligtvis närvarande mellan skikten av löv, oavsett hur eller var det har odlats. Det finns många sätt att laga mat purjolök och vegetabiliska själv är mångsidig, utlåning sig väl för stekning, bräsera, koka i soppor eller aktier, eller rostning i en ugn. Purjolök kan användas som ett substitut för lök eller som del av ett Mirepoix, eller de kan tillagas och serveras som en grönsak sida skålen på egen hand. Det är även möjligt att långsamt koka purjolök tills de caramelize för en rik, utvecklad smak.

Innan du försöker att laga purjolök, är det viktigt att rengöra dem. Detta görs genom att skära purjolöken på längden i hälften att exponera de olika lagren och sedan antingen rengöring varje lager under rinnande vatten eller placera purjolök i en skål med kallt vatten. I en skål kommer grus och smuts faller till botten av skålen medan purjolöken kommer att flyta upp till toppen. De fibrösa, djupa gröna blad av purjolök bör tas bort, även om de kan användas som aromämne i lager.

Ett enkelt sätt att laga purjolök är att klippa bleka delar av en purjolök i små bitar och lägg de delar i en het stekpanna med lite smör eller olivolja. De purjolök kan sedan sauterade på medelvärme tills, som en lök, de svettades, vilket innebär att de är mjuka, glänsande från fukt i pannan och lite genomskinlig på ytan. Sauterade purjolök kan serveras som de är eller ingår i andra rätter som en accent i slutet av tillagningen.

Användning i soppor, lager eller grytor är ett effektivt sätt att laga purjolök att extrahera mesta av smaken de innehåller. Ett klassiskt soppa, känd som vichyssoise, görs med mjölk eller grädde, potatis och purjolök som kokas tillsammans och får svalna med soppan som serveras kyld. Smaken av purjolök också tenderar går bra med krämiga soppor eller soppor som görs med ost.

Purjolök också kan stekas i en ugn. Som purjolök kock, börjar de att caramelize och koncentrera sin smak i mjuka, brynt områden. Detta kan göras genom att placera halve purjolök på en bakplåt och belägga dem lätt med olja och lite salt och sedan placera dem i en ugn tills de bruna bara något och bli anbud.

Det finns många sätt att laga mat purjolök och många recept som kräver dem specifikt. Leek och getost tårtor, skinka och ost med purjolök soppa, purjolök frittatas och purjolök bräserad i kycklingbuljong, vitlök och senap, är alla vanliga sätt att laga mat purjolök. De kan också användas i nästan alla recept som kräver lök och kan göra ett trevligt komplement till rätter med schalottenlök eller vitlök.

  • Morötter och potatis kan serveras med purjolök.
  • Vitlök och lök är oumbärliga ingredienser i många versioner av purjolök soppa.
  • Getost, som kan kombineras med purjolök att göra tårtor.
  • Sauterade purjolök i en kastrull.
  • Purjolök används vanligen i vichyssoise.