Vad är Testosteron Enanthate?

May 20

Testosteron Enanthate är en injicerbara form av testosteron. Detta är en androgen eller ett manligt hormon, som produceras naturligt av män och produceras vid en mycket låg nivå hos kvinnor. Testosteron enanthate används medicinskt för vissa specifika förhållanden, men det är mer känd för att vara en av de mest missbrukade anabola steroider av idrottsmän och kroppsbyggare.

Injektion av testosteron enanthate används vanligen i en medicinsk miljö för problem hos män som uppstår från låga naturliga nivåer av manliga hormoner. Detta kan innefatta extremt sent puberteten, manlig osteoporos, eller kronisk impotens som kan kopplas till låga hormonnivåer. Den kan också användas i kvinnor som har vissa former av aggressiv bröstcancer för att förhindra ytterligare spridning av cancern.

Testosteron Enanthate är mest känd för att vara en anabol steroid, eller som en muskelmassa byggnad ämne, är att missbrukas av vissa idrottsmän och kroppsbyggare. Detta hormon kan dramatiskt öka storleken, och även antalet, muskelfibrer, vilket leder till ökad styrka. Det finns också vissa tecken som tyder på att användning av anabola steroider kan avsevärt förkorta den tid som krävs efter intensiva pass återhämtning.

Dessutom verkar testosteronenantat för att kunna förbättra bodyâ € s förmåga att göra röda blodkroppar. Detta kan resultera i bättre syresättning av blodet. Ökad syrekapacitet kan leda till överlägsen prestanda av idrottare som deltar i uthållighets händelser, såsom löpning, cykling eller simning.

Användning av detta ämne, och av andra anabola steroider, är förbjuden om inte ordinerats av läkare av medicinska skäl. Det är också avstängd från alla idrottsevenemang, av flera skäl. Först av allt, det ger en orättvis styrka och uthållighet fördel att idrottare som använder testosteron enanthate. För det andra, och viktigast av allt, det kan orsaka ett brett spektrum av allvarliga och obehagliga biverkningar.

De biverkningar av testosteron enanthate kan vara allt från manligt håravfall till ökad aggression och eventuellt även psykotiska episoder. Det kan också öka risken för att utveckla cancer i reproduktionsorganen hos män. Andra biverkningar kan inkludera muskelryckningar, högt blodtryck, och njur- eller leverskada.

När testosteron enanthate tas på mycket höga nivåer, kan kroppen börja omvandla överskotts testosteron till kvinnliga hormoner. Av denna anledning kan en manlig tar en hög dos av detta ämne börja visa kvinnliga egenskaper, såsom bröstutveckling. För att undvika detta, kan en läkare rekommendera att ta en aromatashämmare, eller ett läkemedel som hämmar det enzym som förvandlar testosteron till honartade hormoner i kroppen.

De flesta av de vanligaste biverkningarna hos kvinnor som tar testosteron involverar uppkomsten av manliga egenskaper. Detta kan omfatta tillväxten av ansiktsbehandling eller brösthår, en fördjupning röst, eller manligt håravfall. Kvinnor är också benägna att utveckla akne, och att uppleva ett avbrott i menstruationscykeln.

  • Manligt håravfall kan vara en bieffekt av testosteron enanthate.
  • Ibland kompletteras med mediciner, är testosteron produceras naturligt hos män i testiklarna.
  • En simmare kan få mer uthållighet från testosteronenantat.
  • Testerone enanthate är ett muskelbyggande substans.
  • Testosteron Enanthate är en injicerbara form av testosteron.